Zöldturmix reflux ellen

Szerző: orosz Közzétéve:

A Zöldturmix kiválóan megszünteti a refluxos tüneteket, rendszeres fogyasztásával elmúlhatnak teljesen a panaszaid.

Ez nem feltevés, ezek a visszaigazolások a zöld fogyasztóktól, ezért gondoltam, néhányan örülni fogtok neki, hogy megosztom veletek ezt a hatását is a zöldnek😊

Mi a reflux?

Nagyon egyszerűen: amikor a savas gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe. Ez a savas gyomortartalom felmarja a nyelőcső nyálkahártyáját, és ott gyulladást, súlyosabb esetben fekélyt okozhat. Legnyilvánvalóbb tünete a rendszeres, gyakori gyomorégés, a szegycsont mögött jelentkező égő fájdalom, fulladás-érzés.

Magyarországon minden második embert érint a rendszeresen, vagy alkalmanként előforduló gyomorégés.

Akkor van refluxod, ha legalább kétfajta panasz lép fel heti háromszor, vagy annál többször az alábbi panaszok közül:
-gyomorégés-fokozódó nyálelválasztás
-gyomortartalom visszaöklendezése savas felböfögéssel
-maró, égő érzés a nyelőcsőben
-nyelőcső gyulladás következtében fellépő fájdalmas nyelés

Hogy mit tehetsz ellene?
Mondhatnám, hogy pl igyál kevesebb kávét, de én sem teszem 😊 így amit ajánlok, az az, hogy idd a zöldturmixot minden nap, az lúgosít annyira, hogy elmúlnak a panaszaid.

Mellette egy technikai javaslat, ha lefekszel, akkor a bal oldaladra feküdj, akkor jó eséllyel csak a lenyelt levegő távozik a gyomrodból. Próbáld ki nyugodtan, ha a jobb oldaladon fekszel, akkor jön a böfivel a sav is.

Fekvő helyzetben a gyomor anatómiailag úgy helyezkedik el, hogy akkor van felül a gyomorszáj, amikor a bal oldaladra fordulsz, így a gyomrodban lévő levegő van fölül, így az távozik. De ha a jobb oldaladon fekszel, akkor a gyomorszáj lejjebb fog elhelyezkedni, ott pedig nem a levegő, hanem a gyomortartalom van, így a savas váladék fog visszaáramlani a nyelőcsőbe. (hű remélem érthető voltam 😊 )

Gyerekeknél (és persze felnőtteknél is), ami még pluszban nagyon jó dolog, ha az egész matracot megemeled a fejvégénél, tehát a feje magasabban legyen. Ezt úgy is elérheted, ha teszel valamit az ágya fejvégi lábai alá.

(Már egész pici korban is visszabukhatják a babák a gyomortartalom egy részét, ezért a gondos büfiztetést követően, megemelt fejvégű fekhelyen, picit a bal oldalára fordítva pihentesd a csöppségedet….ez csak úgy kikívánkozott belőlem, mert eszembe jutott, hátha valakinek pont csak ennyire van szüksége, hogy ezt tudja)

Remélem segítettem!

A Zöld legyen Veled!🥬🥬🥬

Ölelés🥰🥰🥰
Mariann

Kategóriák: BLOG

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük