Zöldturmix a gyerekeknek

Szerző: orosz Közzétéve:

Mennyire vagytok következetesek a gyermekeitekkel kapcsolatban, ha az étkezésükről van szó? Szerintem nem vagyok egyedül, amikor azt mondom, hogy elég nehéz rávenni a gyerekeket, hogy egészséges ételeket (is) fogyasszanak.

Gondolok itt arra, hogy esznek e elég zöldségeket, gyümölcsöket, salátákat napi szinten?

Nem a vasárnapi ebédnél, az almáspitében megsült alma, vagy az iskolában, óvodában kapott egy csik paprika a zsíros kenyéren. 😊 amit egy nagyon könnyed mozdulattal le is dobnak😊

Nekem is fejtörést okozott, hogyan tudom a zöld leveleket a lányaimba belevarázsolni úgy, hogy ne belekényszerítsem őket, hanem a beleegyezésüket kapjam meg.

Ha salátát tettem a tányérra a főétel mellé, az valahogy mindig ott maradt, mintha csak dísznek lettek volna odarakva. A kukorica – vagy uborka-saláta az elfogyott, azaz ami finom volt, az ment, de a zöld saláta, az nem.

Majd ráálltam a zöldturmixra. Ezzel az egy módszerrel tudtam elérni, hogy megfelelő mennyiségű zöldet, és gyümölcsöt fogyasszanak, méghozzá úgy, hogy a nagyok már saját maguknak készítik el, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.

A legkisebb is szívesen megissza, de arra oda kell figyelnem, hogy FINOM legyen😊 ez a kulcs.. ha jó ízű, akkor nincs mese, lehúzza, mint egy pohár vizet. Probléma megoldva.

Egy pohárnyi zöldturmixszal annyi vitamint, ásványi anyagot és rostot visz be a testébe, mintha megenne egy tányér zöld salit, vagy talán még többet.

Nem csak a jelen helyzetben adsz számára elég vitamint és ásványi anyagot, hanem megmutatsz neki egy példamutató jövőt, ahol élete részévé válik az egészség.

Ezzel el lehet kerülni az elhízást is, ami a mai fiatalság körében elég „megszokottá” vált sajnos, hisz a gyerekek (persze nem mindenki) túlsúlyosak, ezekből pedig tudjuk, hogy mennyi betegsége fog származni, pl a magasvérnyomás, cukorbetegség! DE, DE!! ezek nem csak a felnőttek betegségei, már gyerekeknél is könyörtelenül megjelennek, és Igen, Te mint Szülő vagy felelős ezért!

Nem lettem a kedvenced ezzel a poszttal tudom, de valahogy fel kell hívnom a figyelmeteket arra, hogy nekünk, szülőnknek kell irányt mutatni a gyerekeinknek, és segíteni nekik, hogy egészségesek legyenek.

Egy tipp: a Bella zöldturmixába a zöld leveleken kívül, az alma és banán mellé, egy kanál repcemézet teszek, ami még édesebbé teszi az italt, és picivel több vizet engedek bele, hogy ne legyen túl sűrű, mert azt szívesebben megissza.

Bella már egész pici korától kóstolgatta a zöldet, most, lassan 5 évesen, már semmilyen gondot nem okoz neki a zöldturmix lehörpintése.

A Zöld legyen Veled!🥬🥬🥬

Ölelés🥰🥰🥰
Mariann

Kategóriák: BLOG

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük