Római Saláta
Ettél már Római salátát? nem? és ha azt mondom, hogy a cézár saláta egyik alapanyaga? Így már ismerős? Én előszeretettel használom a turmixomba is. A húsos levelű tömör zöldség frissen, ropogósan a legjobb. Ízét és jótékony hatásait nem csak a gyomor, hanem a test is megérzi, ráadásul azonnal és tartósan.
A római saláta név mellett a kötözősalátára is „hallgat”. Az Amerikai Rákkutatási Intézet listáján, mint rákellenes étel szerepel a római saláta, de ez csak egy a sok pozitív hatásból.
Naponta 10 dkg római saláta elfogyasztása már fedezi egy felnőtt ember napi K-vitamin szükségletének másfélszeresét. Milyen véletlen, hogy pont 10 dkg kell, egy napi adag zöldturmixhoz..
De magas a C-vitamin, az A-, a B1-, B2-, B3- és B6-vitamin tartalma is. Ezenkívül még jelentős folsav, mangán, és króm található benne. A kalória tartalma alacsony, ugyanakkor jelentős mennyiségű rostot lehet vele bevinni a szervezetbe. Ez a magas rosttartalom segít eltávolítani a vastagbélben felhalmozódott epesókat, ezáltal epetermelésre serkenti a szervezetet, ami még több koleszterin lebontásával jár. Így egyszerre két jótékony hatását fejti ki.
Magas K-vitamin tartalmának köszönhetően erősíti és védi a csontokat, ezáltal csökkenti a csonttörések lehetőségét. A vérnyomás csökkentésében is szerepet játszik, erről a magas káliumtartalom tehet. Segíti az Altzheimer-betegség gyógyítását, és a májbetegségek kialakulásának esélyét is minimalizálja.
De ne feledjétek: Vegyszermentesen kell fogyasztanotok!!
A Zöld legyen Veled!
Ölelés
Mariann
0 hozzászólás