Menü

A rebarbara nagyszerű élettani hatásai

Veress Máté - ZöldVital
2019. 04. 12. 11:23:00

Ennek a nagyszerű rózsaszín és nagy levelű növénynek ilyenkor kora tavasszal van a szezonja. Itt Magyarországon elég ritkán használják ezt a zöldséget. A rebarbara nagyon sokféle módon lehet jótékony hatással a szervezetre. Lehet grillezni, főzni, sütni de nyersen is nagyon finom.

Bőségesen tartalmaz kalciumot is a rebarbara. Egy csésze rebarbara fedezi a napi szükséglet egytizedét. Azt mindenki tudja, hogy a kalcium nagyon fontos a csontok és a fogak számára. A kalcium hiányában sokkal gyengébbek és törékenyebbek lesznek a csontok. Idősebb korban a fogvesztés gyakoribbá válik.

Luteint is tartalmaz ami nagyon fontos, hogy a szem és a bőr egészséges maradjon. Ha rendszeresen fogyasztasz rebarbarát, akkor segíted a szervezetet abban, hogy sokkal könnyebben küzdd le a polleneket.
A K-vitamin a véralvadásban játszik nagyon fontos szerepet. Ha a szervezetben nincs elegendő, akkor még a kicsi vágások is rendkívül veszélyesek lehetnek. Nagyon sokan nem fogyasztanak elegendő K-vitamint pedig a rebarbarának magas a K-vitamin tartalma.

A rebarbara nagyon magas antioxidáns tartalommal rendelkezik. Támogatja az immunrendszert és a keringési problémák kialakulását is megakadályozza. Segít a káros szabad gyökök megsemmisítésében.
A magas rosttartalom miatt az emésztésnek nagyon jót tesz. Segít megelőzni a puffadást és a gázképződéseket. Segít egészségesen tartani a testsúlyodat. A benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak hála segíti a sejtmegújulást, ezért rendszeres fogyasztása mellett sokkal ragyogóbb és fiatalosabb lesz tőle a bőr.
A rebarbara nagyszerű élettani hatásai

Keresés