Menü

A „raw vegan” életmódról…

Zöldvital
2018. 01. 23. 16:33:00

A „raw vegan” diéta végülis nem egy diéta hanem, sokkal inkább egy életforma aminek a lényege, hogy a zöldségeket és gyümölcsöket nyersen fogyasztod el. Ennek az életmódnak az egyik leghíresebb magyarországi képviselője Lénárt Gitta, akinek nagyszerű receptjei vannak salátákról, zöld turmixokról és nyers ételekről is.
 

Ha te is ezt az életmódot választod, akkor mindenképpen friss gyümölcsöt, zöldséget, aszalt vagy szárított gyümölcsöt, gabonaféléket áztatva, olajos magvakat, és gabonacsírákat fogyaszthatsz. A gyümölcsökből és a zöldségekből nagyszerű tortákat és egyéb ételeket lehet készíteni anélkül, hogy használnád a sütőt. Rendkívüli leveseket és italokat lehet készíteni a nyers ételekből. A csíráknak is nagyon fontos szerepük van a „raw vegan” életmódban. Az olajos magvak biztosítják, hogy zsírt tudj bevinni a szervezetbe. A legfontosabb előnye, hogy a bevitt ételben lévő vitaminokat és ásványi anyagokat a legnagyobb mértékben őrzöd meg. Csökkenti a cukorbetegség kialakulását, megelőzhetőek vele a gyomorbántalmak. 
A raw vegan életmód jellemzői.

Tartalomhoz tartozó címkék: Zöldség Vegán

Keresés