Prosztata gondok?

Szerző: orosz Közzétéve:

….valami itt ketyeg az agyamban egy ideje, mert a téma megvan, hogy mire szeretném felhívni a figyelmeteket, de nem tudom igazából, hogy a női társaimhoz kell szóljak, vagy a férfiakat célozzam meg?!

Mindjárt megértitek, mire akarok kilyukadni:

Kicsit kényes a téma, így megpróbálok óvatosan bánni a szavakkal.

Mint már sokan tudjátok, én inkább a megelőzésre fordítok nagyobb hangsúlyt, mintsem megvárjam, hogy legyen valakinek valami baja a családban. Mint Anya, és Feleség, azt gondolom, hogy kötelességeim közé tartozik, hogy mindenkire odafigyeljek, és ezzel, a lehető legjobban gondoskodjak a szeretteimről. Mivel nem az a jellemző, hogy a férfiak odafigyelnek magára a megelőzésre (tisztelet a kivételnek és Isten ments, nem szeretnék megbántani egyetlen férfit sem, sőt, Nektek szeretnék segíteni, mindjárt meglátjátok hogyan), a feleségekre, édesanyákra, barátnőkre szokott hárulni ez a feladat. És igen, mivel túl férfiúi a téma, ezért volt bennem a kérdés, hogy a Női társaimhoz (a család „nővérkéihez”), vagy a férfiakhoz szóljak? Ki-ki érezze magáénak 😊

A következő elváltozást is el lehet kerülni, egy kis odafigyeléssel, egy kis megelőzéssel, és már nem is fogja megkeseríteni, a 40 éves kor betöltötte után sem a férfiak életét. Már biztos kitaláltad miről lesz szó😊 :

A férfiak körében, a húgy-ivarrendszer problémái közül vezető helyet foglal el a prosztata megbetegedései. A leggyakrabban előforduló betegségek a prosztatagyulladás, a jóindulatú prosztata megnagyobbodás és a prosztata rákos megbetegedése.

A prosztata megnagyobbodás általában 40 éves kor körül alakul ki. Ilyenkor nem sejtszaporulatról beszélünk, hanem a sejtek mérete növekszik meg (hiperplázia), összenyomva a prosztata belsejében lévő ereket, idegeket. Így a keringés romlik és fájdalom lép fel. A megnagyobbodott prosztata összenyomja a húgyvezetéket.

1.Porsztata megnagyobbodás tünetei:
• gyakori vizelési inger
• a vizelet vékony sugárban ürül, időnként megakad, majd újraindul
• vizelet visszamaradás a hólyagba
• vizelés után utócsöpögés

2. A prosztata gyulladásos megbetegedései között akut és krónikus gyulladást tudunk megkülönböztetni.

Akut prosztatagyulladás:

Az akutan jelentkező betegségnél az általános gyulladás tünetei mellett (láz, rossz közérzet) gyakori vizelési inger jelenik meg, illetve előfordulhat véres vizelet, vagy a húgycsőből gennyes folyás is. Jellemző még, hogy a gyakori vizelési inger ellenére csak pár csepp vizelet ürül. Az alhasi területről fájdalom sugárzik ki a végbélbe. A prosztata duzzanata miatt a húgycső összeszűkül, a vizelet sugara egyre vékonyabb lesz. Ha elzáródás történik a gyulladás okozta megnagyobbodás miatt, akkor állandó vizelési inger mellett nem ürül vizelet, amire a köldök alatt előre domborodó egyre telítődő hólyag utal. A betegség kezeléséhez mindenképpen szakorvos segítségét kell kérni. A bakteriális fertőzés igazolása után, hosszan tartó, célzott antibiotikumos kezelést kell folytatni. A gyulladás elhanyagolása életveszélyes állapotot idézhet elő.

Krónikus prosztatagyulladás:

Általában idősebb korban jelentkező probléma, mely nem teljesen kikezelt akut gyulladás következménye, de akár a szervezetben jelenlevő góc következménye is lehet. A sok üléssel járó foglalkozású páciensek esetében gyakrabban előforduló probléma. A tünetei enyhébbek, de kellemetlenebbek. Fájdalom, gyakori vizelési inger, akár éjszaka több alkalommal is, potencia és libidó csökkenés. A szakorvos által előírt kezelés akár hónapokig tartó folyamat is lehet.

3. A prosztatarák a férfiak rákos megbetegedései között a harmadik leggyakrabban kialakuló betegség. Ritka, hogy 60 évnél fiatalabb férfiaknál jelentkezik. Ilyenkor nem a saját sejtek hiperpláziájáról beszélünk, hanem a daganatos szövetet kóros, szabálytalanul osztódó sejtek alkotják.

Sajnos sokszor már végső stádiumban diagnosztizálják, mivel tünetei hasonlítanak a jóindulatú prosztata megnagyobbodás panaszaira, így az időben történő, differenciál diagnózis nagyon fontos. A betegség gyanújelei még a véres vizelet, illetve a vizeletürítéskor jelentkező égető, csípő érzés. A diagnózis felállítására az úgynevezett PSA laborvizsgálat és a prosztat biopszia elvégzése szükséges.

Mit tehetünk?

Heti 3 alkalommal, csalánlevelet kell tenni a zöldturmixba, amit a férjednek, barátodnak, apukádnak készítesz (ha eddig még nem kezdted el a zöldturmixot, itt az ideje 😊 , hisz nincs az a betegség, amire ne lenne jó hatással)

A csalánt teaként is fogyaszthatja (de a turmixban frissen van minden hatóanyag, míg a teában nagy mértékben csökkent formában van jelen).

További gyógynövények melyek segítik a megelőzést és a kezelést: a réti palástfű, mely vízhajtó, izomerősítő és gyulladáscsökkentő hatású gyógynövény.

Másik, a kisvirágú füzike, a legtipikusabb férfibajokra alkalmazott gyógynövény, mellyel prosztata- és impotenciagondokat lehet kezelni.

A pásztortáska hajtás – gyulladáscsökkentő és vizelethajtó hatású.

És ott van még az agyalapi mirigyre, így a herék működésére is ható szurokfű, amelyet a rómaiak és a görögök is a fiatal házasok koszorújába fontak, a termékenység elősegítésére.

Uraim, remélem tudtam segíteni😘

A Zöld legyen Veled!🥬🥬🥬

Ölelés🥰🥰🥰
Mariann

Kategóriák: BLOG

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük