Menü

Nyers zöldségtorta recept

Zöldvital
2018. 01. 23. 14:24:00

Zöldségből is készíthetsz tortát ami sós ízű lesz nem pedig édes. Nagyszerű zöldségeket tartalmaz Lénárt Gitta receptje, amit te is elkészíthetsz gyorsan és egyszerűen.
 

Ezekre lesz szükséged:
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só, bors és pirospaprika
- 15 dkg áztatott napraforgó mag
- 1 evőkanál víz
- 30 dkg sárgarépa
- 30 dkg mandulasajt
- 30 dkg cékla
- só
- 2 evőkanál utifűmaghéj

Az elkészítése a következőképpen zajlik. Először is a napraforgó magot őröld finomra aprítógéppel, aztán add hozzá a vizet, hogy gombócokká álljon össze. Ha kész tedd félre.
A sárgarépához kell 1 csipet só, aztán aprítógéppel aprítsd szinte krémesre. Ha kész, tegyél hozzá egy evőkanál utifűmaghéjat. A céklát is aprítsd krémesre, majd adj hozzá 1 evőkanál utifűmaghéjat.
A mandulasajtot el kell készítened: készíts mandulatejet 30 dkg mandulából. A megmaradt pépet ízesítsd sóval, citromlével és sörélesztő pehellyel. Ezt még megízesítheted snidlinggel, zöld fűszerrel vagy pirospaprikával. A mandulasajt elkészült.
Vegyél elő egy 18 cm-es tortaformát és béleld ki sütőpapírral. Nyomkodd bele a napraforgós alapot és simítsd el. Erre kell ráöntened a céklás krémet, nyomkodd le alaposan. Erre jön 15 dkg mandulasajt. Ezután jöhet a sárgarépa krém és a tetejére ismét 15 dkg mandulasajt. Fontos, hogy minden réteget alaposan nyomkodj le, mert ettől lesz szilárd a torta. Tedd 1 órára a hűtőbe és aztán kész is. Jó étvágyat!

Nyers zöldségtorta Lénárt Gitta receptjéből.

Tartalomhoz tartozó címkék: Zöldség

Keresés