Ne dobd ki a zöld leveleket!

Szerző: orosz Közzétéve:

Elgondolkodtatok már rajta, hogy bár pl a répa zöldje sokkal-sokkal táplálóbb, mit a gyökere, akkor vajon miért dobja ki szinte mindenki? és így vagyunk pár gyökérzöldséggel, ilyen a cékla is..messzemenően magasabbak a tápanyagértékei, mint a gumónak, mégis a kukában végzik.

Tudjátok miért? mert vagy nem tudják, hogy milyen tulajdonságokkal bírnak (ezért írkálok itt nektek mindenféléket, hogy legalább Tőlem tudjátok😊😘😅he esetleg még nem hallottatok róla) vagy csak egyszerűen kidobják, mert nem Finom…persze, magában rágcsálni nem finom (még jó, hogy nem az, hisz a bennük lévő magas tápanyagtartalom miatt keserűbbek)..én sem enném úgy meg, ezért készítek belőle zöldturmixot.

Mutatok pár érdekességet, hogy ne csak a levegőbe beszéljek:

Nézzük meg pl a céklát:
A cékla levelében:
3x annyi Vas; Magnézium; Nátrium; Réz; C-vitamin; Thiamin van, mint a gumójában
2x -ese a Kálium és B6 vitamin, fehérje-tartalma.
200x-osa az A-vitamin tartalma, míg az E-vitamin tartalma 37x-ese

Míg a Cékla gumója, a leveléhez képest:
-2x-ese a Szénhidráttartalma; 12x-ese az összesített cukortartalom, ezek miatt édes a gyökere, és finom
-duplája még a kalóriatartalma is
-8x-osa a folsav tartalma,azaz érdemes enni a cékla gumóját is.

Kérlek, ne dobd ki a zöld leveleket, legyen az fehérrépa, sárgarépa, karalábé, cékla, javítsd fel gyümölcsökkel, vízzel, rakd a turmixba, fogyaszd őket, a jobb egészség érdekében. A Leveleid változatosak legyenek, és vegyszermentesek!!

A Zöld legyen Veled!🥬🥬🥬

Ölelés🥰🥰🥰
Mariann

Kategóriák: BLOG

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük