Miért is lett kertészetünk?

Szerző: orosz Közzétéve:

Sziasztok!

Miért is lett kertészetünk? Kíváncsi vagy rá, hogy kinek a fejéből pattant ki ez az ötlet? neked elmondom: a férjem kint volt Floridában 7 évvel ezelőtt, ott már akkor is eléggé előrehaladott volt az egészségtudatos táplálkozás, az emberek mindennapi életébe beletartozott a zöld turmix fogyasztása. Zöldet zölddel ettek, a boltok roskadásig voltak minden féle földi jóval, a szó szoros értelmében..meg persze volt a másik oldal is, akik gyorsétkezdékben tudták le a napi táplálkozást…

Visszatérve a férjemre, szóval elvarázsolta, hogy az ottani boltok tele vannak smoothiekkal, ami abban az időben még itthon kuriózumnak számítottak. Hazajött, és folyton azon agyalt, hogyan tudná ezt az életformát átadni az embereknek, amitől majd egészségesebbek, energikusabbak és fiatalosabbak lesznek. Segíteni akart másoknak, és abban látta a megoldást, hogy egészséges, tápanyagdús táplálékot biztosít, amivel sok betegséget meg lehet előzni.

DE!

A magyar étkezési szokásokat nagyon nehéz megváltoztatni, még akár aprócska részében is.. nekem is voltak kedvenceim, amiktől évekig nem tudtam, meg nem is akartam megválni, pl a pörkölt egy szelet finom ropogós kenyérrel tunkolva (a pörkölttel amúgy nincs gond, azt eheted, de nem kenyérrel ) (!), vagy tejfölös csirkepörkölt nokedlivel (!) , és a favorit, a zsíros kenyér (!) paradicsommal…..és még sorolhatnám…

Nekem is időbe telt, amíg teljesen meg tudtam szabadulni azoktól az ételektől, amik bár finomak voltak, nem tettek jót a testemnek..de végül mindennek megtaláltam az egészséges helyettesítőjét, úgyhogy nem éltem meg veszteségként, és nem szenvedtem kicsit sem..ha Te is szeretnél változtatni, akkor nincs minden veszve neked is tudok segíteni.

Bocsi, kicsit elkalandoztam..

Szóval a férjem fejében itt érett meg a kertészet ötlete, igen ám, de hogyan lesz ebből Érték az emberek számára? Nos, több opció jött szóba, pl kész smootheek..de mivel ezek már hőkezelve vannak, így nem maradnak meg bennük 100%-ban az enzimek, nyomelemek, ásványi anyagok, és vitaminok, amik miatt, ezt az egészet meg akartuk csinálni. Ugyanez volt a többi feldolgozott termékkel is, így maradt a zöld levelek megtermesztése, és nyersanyagként való értékesítse. így a fogyasztó saját maga tudja elkészíteni ízlése szerint, és ezzel a módszerrel minden hatóanyag biztosan benne is marad.

7 éve dolgozunk azon, hogy segítsünk az embereknek Egészséges, Méregmentes;-Tiszta, Tápláló, növényeket adni. Néha elkeseredtünk, mert az erőfeszítéseink gyakran falakba ütköztek, hisz a kevésbé egészségtudatos emberek nem akarták, hogy segítsünk nekik, csak akkor, amikor már valamilyen komoly betegség alakult ki náluk. Sokan nem érzik a megelőzés súlyát, addig csak azt nézik, hogy valami finom e vagy sem, és hogy macerás e elkészíteni vagy nem.

A hosszútávú célt kevesen látják, és Ezt nagyon nehéz Átadni, hogy márpedig Most kell magával foglalkoznia, nem pedig később, betegségektől szenvedve a többszörösét költeni gyógyszerekre (azok már tényleg nem finomak).

Lassan ezek a falak lehullanak, mert egyre több és több ember keres meg minket, és ez ad nekünk erőt, mert végre látszik, hogy beérik a munkánk gyümölcse. Végre nem azon kell törnünk a fejünket, hogyan vegyük rá az embereket a zöld fogyasztásra, hanem, hogy hogyan tudunk több és több növényt termeszteni, hogy a megnövekedett igényeknek eleget tudjunk tenni..

Itt szeretnénk kihangsúlyozni, hogy nem a gyógyítás a célunk, hanem a megelőzés, és egy jobb minőségű élet élése egy egészségesebb testben.

Nem szeretnénk mindent és mindenkit megváltoztatni, de ha csak egy picit hozzájárulhatunk ahhoz, hogy, egészségtudatosabb és boldogabb légy, akkor már mi elégedettek vagyunk..mert Értetek csináljuk!

A Zöld legyen Veletek!

Ölelés
Mariann

Kategóriák: BLOG

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük