Menü

Miért egészséges a zellerlé?

Sági Zsolt - Zöldvital
2019. 01. 17. 13:17:42

A szárzeller egy az igen egészséges élelmiszerek közül. Így nem csoda, hogy a belőle készült zellerlé igen egészséges, vitaminokban, értékes táp-, és ásványi anyagokban gazdag.

A zellerlé olyan enzimeket tartalmaz, melyek természetes módon emelik a sósav szintjét a gyomorban, aminek köszönhetően pedig segít a szervezet lúgosításában. Segíthet a puffadás és a fokozott gázképződés csökkentésében. Gátolja a belekben a gyulladásos folyamatokat.
A friss zellerben található só segít a vérnyomás stabilizálásában, a méreganyagok kiürítésében, illetve javíthatja az agyi funkciókat is.

Fogyasztása leginkább a reggeli órákban, éhgyomorra javaslott.

Abban az esetben, ha valaki nem szeretné a zeller jellegzetes ízét, érdemes valamilyen gyümölccsel vagy más zöldséggel együtt elkészíteni.

Hozzávalók:
- 2 zöldalma
- 2 szárzeller
- 2 kivi
- 2 zöldcitrom
- 2 banán
- 1 marék spenótlevél
- víz

A szárzeller egy az igen egészséges élelmiszerek közül.

Keresés