Mellőzd a szokásaidat

Szerző: orosz Közzétéve:

Nehéz a megszokást mellőzni. Tudom, hogy mindaddig, amíg nem történik valami borzalom az ember életében, ami rákényszeríti a változásra, addig Mindig visszatér a megszokott dolgokhoz. Azt hisszük, a baj mindig csak a szomszéddal történik…velünk nem..meddig hiszed ezt el?

Van, hogy fellelkesülsz valamin, de a régi napi rutin legyőz. Egyetlen módja van, hogy Te győzd le, mégpedig, hogy addig erőlteted be az életedbe azt a dolgot, amíg az, szokássá nem válik! Olyan ez, mint pl megtanulni biciklizni. Időt kell rá hagyni, ízlelgetni kell, gyakorolni, ha kell vért izzadni, amíg végre nem jelent gondot ráülni, és biztonsággal tekerni. Vagy hasonló lehet egy hangszeren megtanulni játszani, mondjuk egy zongorán, vagy ilyen lehet még versenyszerűen sportolni. Sokan nem tudják mennyi munka van abban, hogy valaki a dobogóra áll. Mennyi hajnali kelés, edzés, sírás, lemondás…

Nekem sem volt könnyű beerőltetni az életembe, hogy korán kel kelni, menni kell a kertészetbe esőben, melegben, hidegben, higgyétek el..de azt nézem, hogyan tudok segíteni minél több embernek. Szeretem azt, amit csinálok, de vannak dolgok, amit kifejezetten nem kedvelek benne (az előbbi felsorolás), de mégis legyőzöm hétről hétre, és csinálom. Így válik rutinná, amíg egyszer csak nem fog már zavarni az idő…mert tudom, hogy érdemes! Látom benne a célomat: segíteni az embereknek, és utat mutatni egy jobb életminőség felé.

Nem adnak könnyen semmit!

De ha már a kisujjadban van, akkor gyerekjátéknak tűnik. Mi az első, ami eszedbe jut, amiről azt gondoltad (legyen az munka, vagy egy tárgy használata), hogy azt soha nem fogod tudni megtanulni, vagy nem leszel képes működtetni, de aztán amikor eleget tanulmányoztad, megértetted, és elsajátítottad, már nem is jelentett problémát. Van ilyen az életedben? Biztos! Én rettegtem amikor az első injekciót be kellett adnom. Nekem jobban fájt, mint a bácsinak, aki kapta…ebben biztos vagyok…

Szóval nehezedre eshet beépíteni az életedbe egy szokatlan dolgot. Tudom! Még akkor is, ha ezzel az egy dologgal mérhetetlen sokat javíthatsz az egészségi állapotodon. Nem egy hét alatt fogod helyreállítani azt, ami évek, esetleg évtizedek alatt romlott el …ezért kell, hogy szokássá váljon a zöldturmix ivása! Be kell tenned az életedbe minden nap! Amíg már olyan rutin nem lesz, mint a reggeli kávéd.

Nehéz lehet számodra? talán! Meg tudod csinálni?

Biztos vagyok benne! A kérdés, hogy akarod e? Szeretnél-e elé menni a betegségeknek, és nem megvárni, hogy nálad is beüssön a krach..

Én végzem a dolgom, hogy adott legyen a lehetőség!

A Zöld legyen Veled!🍀🍀🍀

Ölelés🥰🥰🥰🥰
Mariann

Kategóriák: BLOG

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük