Menü

Házi majonézes almás zellersaláta dióval

Zöldvital
2018. 01. 23. 14:42:00

Ismét egy Lénárt Gitta recepttel tértünk vissza, mégpedig egy almás zellersalátával. Ez egy valódi téli étel, tele vitaminnal és ásványi anyagokkal. Majonézt is tartalmaz a saláta, amit magad kell elkészítened teljesen egyedi módon.

Ezekre lesz szükséged:
- 15 dkg alma
- 12 dkg zellerszár
- 18 dkg zellergumó (megtisztítva)
- 1 maréknyi áztatott dió
A majonéz elkészítéséhez:
- 15 dkg kesudió
- 10 dkg alma
- víz, só és citromlé

Először is áztasd be a diót tiszta vízbe úgy 10 óra hosszára, végül sütőben teljesen szárítsd ki. Most jön a majonéz elkészítése: hámozd meg a kesudiót, az almával, vízzel és az ízesítőkkel együtt turmixold össze. Kész a majonéz. A következő lépés, hogy a zellergumót vágd csíkokra, a zellerszárat szeleteld vékonyra, az almát reszeld le nagylyukú reszelőn. Ezt keverd össze a majonézzel. Amikor tálalod, szórd meg a tetejét az összemorzsolt dióval.

Majonézes almás zellersaláta dióval Lénárt Gitta receptje alapján.

Tartalomhoz tartozó címkék: Zöldség

Keresés