Különbség a vegyszermentes és a nem vegyszermentes zöldségek és gyümölcsök között.

Szerző: orosz Közzétéve:


Különbség a vegyszermentes és a nem vegyszermentes zöldségek és gyümölcsök között.
90 Bio és hagyományos gazdálkodással foglalkozó gazdától vett csontvelő mintákból vizsgálták a kromoszómális-rendelleneségeket és DNS károsodást .
A hagyományos gazdálkodást folytató alanyok között 73%-al magasabb volt a kromoszómális abnormalitások aránya. Emellett a DNS-javító gének expersziója lényegesen alacsonyabb volt a hagyományos gazdák között .
Prospektív kohorsz tanulmány, melyben 28ezer terhes kismamát vizsgáltak 2002-2008 között. Azok a kismamák akik főleg vegyszermentes növényeket fogyasztottak 24% volt kevesebb a terhességi mérgezés kockázata!
623080 középkorú brit nőt vizsgáltak a bio élelmiszerek és a rák megelőzése között . A vizsgálat 9,3 éves nyomon követési időszakkal rendelkezett . A nyirok rák kockázata 21%-al csökkent azok körében akik gyakran vagy mindig vegyszermentes növényeket fogyasztottak .
Ezek a zöldségek vagy gyümölcsök lényegesen csökkentik a a betegségek kialakulását és a halálozást .

Kategóriák: BLOG

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük