Menü

Ismerd meg a pasztinákot!

Zöldvital
2018. 01. 15. 15:45:00

Sárgarépa, petrezselyem és zeller egyben. Étkezésre a gyökerét használják a pasztináknak, és hasonlóan készítik el mint a sárgarépát, de az íze a zelleréhez hasonlít inkább.

Nagyon sok C-, B1- vitamin található benne, de ásványi anyagokban is gazdag (kalcium, foszfor, vas). 

A tápértéke a sárgarépáéhoz hasonló, de minden másban értékesebb annál. Sokkal magasabb a szárazanyaga és intenzívebb a sárgarépánál. Fontos tudnod, hogy a gyökere fogyasztható és a levele hiába hasonlít a zellerre, emberi táplálkozásra teljesen alkalmatlan. Ha főzéshez használod, akkor vigyázz mert könnyen túl édessé teheti az ételedet. Szárítva nagyon jó fehér aszalvány állítható elő belőle, ami pedig jól jöhet fűszernek. Gyógyhatásai is vannak, mégpedig rendkívül jó vizelethajtó, görcsoldó de vesekő és epekő esetén is pozitív hatásai vannak. Mindenképpen érdemes elhelyezned az ételeidben ezt a csodálatos zöldséget már csak a pozitív hatásai miatt is. 
Ismerd meg a pasztinák hatásait.

Tartalomhoz tartozó címkék: Zöldség Pasztinák

Keresés