Generációs szokások

Szerző: orosz Közzétéve:

Gondolkodtál már a generációs szokásokon?

Életünk folyamán, a cselekedeteinket meghatározzák, hogy milyen értékrendet kaptunk otthon, milyen példát láttunk a szüleinktől, nagyszüleinktől, számunkra fontos emberektől. Ez érvényes arra, hogyan bánunk másokkal, mennyire szeretünk segíteni, mennyire vagyunk lojálisak, hogyan oldjuk meg a problémáinkat, próbáljuk e szép szóval elintézni a nézeteltéréseinket, vagy azonnal üvöltözünk, és erővel akarjuk megoldani…

Ha most arra gondolsz, hogy van olyan tulajdonságod, ami miatt mostmár a szüleidet tudod hibáztatni, akkor ezt felejtsd el. Nem gondolom, hogy bárki okolhatja a szüleit, mert Ők is ezt tanulták, és így tovább És nem is ez a célja a mai írásomnak, hanem, hogy észre vegyük magunkon, ha valamit nem jól csinálunk és próbáljunk arra törekedni, hogy kijavítsuk ezeket a hibákat. A jelenben próbáljunk meg jobbá válni.

Tegyél fel magadnak pár kérdést:

Hagyjuk e a gyermekeinknek, hogy önállóan döntsenek dolgokról, elmagyarázzuk e nekik, amiket tudniuk kell az életről, mondjuk, hogy az ember becsülete, többet ér minden pénznél, vagy hogy úgy bánjon másokkal, ahogyan ő is szeretné, hogy bánjanak vele ( ezt olvasd el még egyszer légyszi, és állj meg egy pillanatra, gondold végig, ha ezt mindenki így csinálná, akkor boldog emberek vennének körül)..

Te már elmagyaráztad neki, hogy hogyan kell vezetni egy háztartást? Hogyan kell odafigyelni az étkezésünkre, hogyan ne legyen majd cukorbeteg, vagy hogyan kerülje el, hogy elhízzon, és még sorolhatnám! Igen, ezeket a dolgokat a családban kell megtanulni, nem az iskolában vagy az óvodában, mert hiú remény azt várni, hogy állami intézményben majd elsajátítják az igazi Élethez használható tudást. Ezt Nekünk kell megtennünk!!!

Tehát szánj időt arra, hogy megnézd, mi az, ami nem optimális az életedben, javítsd ki azokat, bánj szeretettel mindenkivel, legfőképp a családoddal, gyerekeiddel,- mert Tőled veszi át a mintát, ahogyan majd ő fog bánni a saját családjával. Tanítsd meg egészségesen és boldogan élni.

A gyerekek nagyon tanulékonyak, és mindent megértenek, Ha elmagyarázod neki, hogy miért fontos, hogy csoki helyett gyümit egyen, meg fogja érteni. Persze néha ehet csokit is. de ne csokin és chipsen nőjjön fel..Nekünk Bella is issza a zöldturmixot, és imádja.

Rajtad múlik, hogy mennyire lesz egészséges felnőtt korára, úgyhogy a feladat adott, én segítek Neked, csak vágj bele!!

A Zöld legyen Veled!🍀🍀🍀

Ölelés🥰🥰🥰
Mariann

Kategóriák: BLOG

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük