Fodros kel és ami mögötte van!
A fodros kel remek forrása az olyan fontos tápanyagoknak, mint az A-, C-, E-, K- és B6-vitamin, növényi fehérjék és az élelmi rostok. Olyan ásványi anyagokkal lát el minket, mint a mangán, a vas, kalcium, réz és kálium.
Egyetlen pohár fodros kel, fedezi a napi C-vitamin szükségletünk 130-140%-át.
Ez a vízoldékony antioxidáns, csökkenti a rák kialakulásának veszélyét, tele van antioxidánsokkal.
Gyulladáscsökkentő, hatékonyan segít az asztma és az ízületi gyulladások elleni védekezésben. Rosttartalma révén tisztítja a vastagbelet, védi emésztőrendszerünket.Mangántartalma elérhetővé teszi a táplálékkal felvett szénhidrátok és fehérjék energiatartalmát, könnyebben jönnek létre az idegrendszer működését serkentő zsírsavak.
E-vitamin tartalma csökkenti az emlékezőképesség esetleges hanyatlását. A zsírban oldódó E-vitamin hatékonyabban szívódik fel, ha zsiradékkal együtt fogyasztjuk.
Javaslom, hogy egy kanál MCT olajat önts a turmixodba.
Fantasztikus kalciumforrás: 100 g 150 mg kalciumot tartalmaz, mely az ajánlott napi mennyiség 15%-a. Ez magasabb kalciumtartalmat jelent, mint amennyi ugyanennyi tejben van (125 mg)!
Omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami egyébként nem jellemző a zöld leveles növényekre (121 mg ALA (alfa-linolénsav tartalma van egy csésze leveles kelnek).
Magas a vastartalma, és a vas felszívódásában pedig segít a magas C-vitamin tartalma.
Rendkívüli a rosttartalma: a rostdús táplálkozás elsőrendű fontosságú a bélrendszer megfelelő működése szempontjából (továbbá a rostdús táplálkozás kiemelkedő jelentőséggel bír a vastagbélrák megelőzésében is).
S végül, de nem utolsósorban, ki kell térnünk kén tartalmú hatóanyagaira, amelyek serkentik a szervezet méregtelenítő folyamatait, és segítenek egyes daganatos betegségek (mell-, petefészek-, tüdő-, prosztatarák) megelőzésében.
A Zöld legyen Veled!
Ölelés
Mariann
0 hozzászólás