Felfázás, hólyaghurut, hólyaggyulladás
Itt a „nemszeretem” időjárás, amikor reggel hideg, nappal meleg, majd hirtelen újra hideg van. Elég követni, réteges öltözködés ide vagy oda, nem szeretek gardrób-szekrénnyel a csomagtartómban közlekedni
Ezzel az időjárással egyidejűleg, jönnek a felfázásos időszakok (is):
Felfázás, hólyaghurut, hólyaggyulladás: Mindhárom fogalom egyazon tünetcsoportot jelent, mely életének egy bizonyos szakaszában minden nőt elér, és ha nem jól kezelik, sajnos sokáig el is kísér.
A hólyagnyálkahártya megbetegedése – vérbővé válása – gyakori vizelési ingert okoz.
A gyakori ürítés, vizeléskor csípő vagy égő érzéssel, a vizelés végén pedig görcsös alhasi fájdalommal járhat. Ilyen esetben minden esetben bakteriális hólyaggyulladás alakul ki – szerencsés esetben az orvoshoz jutásig bő folyadékfogyasztással a tünetek csökkenthetők -, de minden esetben antibiotikum kúrára van szükség.
Gyakori kiváltó okok:
A már jelen levő baktérium minden olyan hatásra, amely alhasi vérbőséget okoz, szaporodni kezd, így gyorsan kialakuló, kínos panaszok lépnek fel. Ilyen például: a hideghatás (!!), hastánc, szex, nagyon csípős fűszeres ételek fogyasztása (ezek a vizeletben kiválasztódva fellobbanthatják a hólyaggyulladást).
Véres vizelet esetén minden esetben olyan nyálkahártya sérülés jön létre, amely a baktériumok megtelepedésének kedvez.
Minden esetben törekedni kell a baktérium kimutatására, mert a hosszú távú megelőzés csak ennek birtokában lehetséges.
Megelőzhető-e a hólyaghurut?
A bőséges folyadékfogyasztás, a réteges öltözködés, az extrém hideg kerülése, a higiénés szabályok betartása mind javíthatja esélyeinket a kórokozókkal szemben.
Enyhébb felfázásos tüneteket lehet kezelni gyógynövénnyel, teával, bő folyadékkal, de ha egy nap alatt nem múlik el, szakorvosi segítség szükséges.
Itt megemlíteném nektek az ütős teákat, amik nagyágyúk a felfázás ellen:
-Tőzegáfonya
-Medveszőlő
-Cickafark
-Borsmenta
-Kamilla
Fontos leszögezni, hogy a baktérium nem kívülről támad!
A velünk együtt élő baktérium kerül rossz helyre, és ha a szaporodásához ideális körülményeket talál, egy bizonyos csíraszám után heveny gyulladásos reakciót vált ki. Ideális körülményeket teremt a baktériumoknak a pH-érték módosulása, az alhasi vérbőség, bizonyos tápanyagok (pl. cukor).
Látjátok? itt is, mint (szinte) minden betegségnél fontos, hogy a testnek megfelelő legyen a pH-ja. Ha az meginog, a baciknak azonnal kedvező lesz a helyzet, és már támadnak is.
Épp ezért Idd a Zöldturmixot, nem csak azért mert finom, hanem mert rendben tartja a pH értékedet, és segíti a védőpajzsodat.
A Zöld legyen Veled!
Ölelés
Mariann
(egyes részletek:Dr. Illanitz Elemér, Dr. Rose Magánkórház )
0 hozzászólás