Menü

Ezeket nem tudtad a babról!

Ezeket nem tudtad a babról!A babot sokan lenézik, pedig nagyon olcsó, finom és rendkívül jótékony hatásai vannak. Nagyon sok fajtája a babnak mégsem térnek el tápanyag tartalomban egymástól. A bab tartalmaz B1-, és K- vitamint valamint folsavat, foszfort, magnéziumot és nátriumot is. Jelentős vasat, mangánt és molibdént tartalmaz.

A bab segíthet a szívroham és a cukorbetegség megelőzésében. Segít csökkenteni a koleszterinszintet, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát és még a rák kialakulását is.

Általában a bab színétől függ, hogy mennyi antioxidánst tartalmaz. A legjobb ebből a szempontból a vörösbab.

Nagyon gazdag vízben, rostokban és fehérjében a bab. Lassan emészthető étel a bab ezért sokáig teltségérzetet nyújt. Alacsony a cukortartalma, ezért a fogyasztása nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. A babfogyasztás lassítja az öregedést, és a ráncok kialakulását is késlelteti.

Tartalomhoz tartozó címkék: bab

Keresés