Menü

Ezért is annyira egészséges a kivi

Veress Máté - ZöldVital
2019. 02. 26. 10:23:00

A kivi nagy mennyiségű tápanyagot tartalmaz és a kalória is kevés benne. Most megtudhatod, hogy miért is érdemes fogyasztani és milyen hatással van a szervezetre. 

Az egészségügyi előnyei közé tartozik, hogy javítja a bőr textúráit és a bőrtónusokat is. Megelőzhető vele a szívprobléma és az agyérgörcs valamint csökkenti valamennyire a vérnyomást is. Ebben a kis gyümölcsben, sok tápanyag található meg mint az E-vitamin, K-vitamin, réz, kolin, magnézium és foszfor is. A C-vitamin tartalma a gyümölcsök között a legnagyobb.

Egész pontosan egy közép méretű kivi ennyi vitamint és ásványi anyagot tartalmaz:

Kalória: 42

Fehérje: 0,8 gramm

Teljes zsírtartalom: 0,4 gramm

Rost: 2,1 gramm

C-vitamin: 64 milligramm

A-vitamin: 3 mikrogramm

Vas: 0,2 milligramm

Kálium: 252 milligramm

Folát: 17 mikrogramm

A C-vitamin antioxidánsként működik a szervezetben, segít a ráncok kisimításában és a bőrt is egészségesebbé varázsolja. A kivi fogyasztása összefüggésbe hozható az elhízás csökkenésével.
A kivi fogyasztása segíthet az alvászavarban szenvedőknek is. Javítja az alvás időtartamát és a hatékonyságát is. A magas rost és káliumtartalma segíti a szív munkáját. Magas káliumtartalma miatt ellensúlyozhatóak vele a nátrium káros hatásai. Nagy hasznát lehet venni a székrekedés megelőzésében is. A kivinek van egy enyhe hashajtó hatása is. Székrekedés kezelésére kiválóan alkalmas.
Egyes gyógyszerek mint a béta blokkoló szedése esetén nem ajánlott a fogyasztása. Akinek nem megfelelő a veseműködése annak nem ajánlott nagy mennyiségű káliumot bevinni a szervezetébe ugyanis káros következményei lehetnek.
Ezért is annyira egészséges a kivi

Keresés