Ételpárosítási szabályok

Szerző: orosz Közzétéve:

Ételpárosítási szabályok, vonatkoznak e a Zöld levekre?

A Zöld levelű növények, és a zöldségek azonos kategóriába való helytelen besorolása azt okozta, hogy a legtöbben rosszul alkalmazzák az ételpárosítás szabályait.

E zavar miatt sokan kérdezik tőlem, helyes-e összeturmixolni a gyümölcsöket a zöld levelekkel. Azt hallották ugyanis, hogy a gyümölcsöt és a zöldséget helytelen együtt fogyasztani. Valóban igaz, hogy a keményítő tartalmú zöldséget, nem célszerű együtt fogyasztani gyümölcsökkel. Az ilyen kombó ugyanis, gázosodást okozhat a belekben (megjegyzem, nekem semmi gondom eddig nem volt, ha tettem bele akkor sem, de nyilván ez egyénileg változó lehet, ezért inkább gondoltam megosztom veletek a fő szabályt).

A zöld levelű növények azonban nem tartoznak a zöldségek közé, és nincs bennük keményítő.

Valójában a zöld levelűek az egyetlen olyan ételcsoport, amelyik segít a többi étel emésztésében, azáltal, hogy serkenti az emésztő enzimek kiválasztódádást.

Így aztán a zöld levelűek bármilyen más étellel párosíthatóak!Tehát a válasz: Igen, nyugodtan turmixoljátok össze a gyümiket a zöld levelekkel, mert a zöld levelek nem azonosak a zöldségekkel!

A Zöld legyen Veled!🥬🍎🍊🥒🍋🍌

Ölelés🥰🥰😘
Mariann

Kategóriák: BLOG

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük