Coco Chanel

Szerző: orosz Közzétéve:

Már egész fiatal koromtól odáig voltam Coco Chanel-ért. Számomra Ő egy Ikon!

Hogy miért? mert hihetetlen erős nő volt, aki nagy dolgokat ért el az életben, ráadásul rengeteget segített a korabeli nőknek. Elhagyta pl a fűző használatot (amit viselni kín lehetett), helyette kényelmes, egyszerű, mégis elegáns ruhákat készített. Sok nő életét könnyítette ezzel meg. Igazi lázadó volt a maga korában, és nagyon szeretem azokat, akik nem állnak be a sorba.

És hogy jutott el idáig, ami engem igazán megfogott:Coco (Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel ) 12 éves volt, amikor a 33 éves édesanyja meghalt tuberkulózisban. Édesapja ahelyett, hogy gondoskodott volna, az egyébként is összetört szívű gyerekeikről, elment Amerikába szerencsét próbálni. A gyerekeket pedig szétválasztotta: a 3 lányt árvaházba adta, a 2 fiút pedig elküldte egy tanyára dolgozni.

Belegondolni is szörnyű, milyen lehet elveszíteni egy anyát, már gyermekként. Aztán így egy apát is..és a testvéreit.. (ehhez képest az én bentlakásos iskolám pindur-pandur koromtól …. jó,, inkább ebbe nem megyek bele)

Már értitek miért szeretem annyira? A semmiből indult el, és megismerte az egész világ. Leírhatnám nektek az egész élettörténetét, hogy honnan és miért kapta a Coco nevet, hogy sokszor mennyire szomorú volt a magánélete, hogy milyen sorrendben épült fel a karrierje, a kalap készítéstől a kis fekete ruháig, és ami nekem Örök: a parfüm, amit ma már szinte soha nem használok, de régen napi szinten (attól mééég most is van a egy tele üveg a polcocskámon, mert nem is szeretnék úgy élni, hogy nincs..kicsit bolond vagyok? lehet)

De a lényeg: tudnátok, hogy hányszor állt fel!! Mert ő is tudta, nem az a lényeg hányszor döntenek le a padlóra, hanem, hogy hányszor vagy képes elviselni a pofonokat, és hányszor tudsz felállni. Ő még 71 évesen is felállt, és újra ringbe szállt.

Én is nagyon sokszor felálltam már, és szálltam ringbe újra meg újra! Biztosan Te is! és ehhez szívből gratulálok! Én kicsiben játszom! Én nem tervezem, hogy megismer a világ! Nekem elég, ha Neked tudok segíteni! ha egészségesebb leszel, jobb lesz a közérzeted, az energiaszinted, és ez által boldogabb, akkor nekem már megérte!

A Zöld legyen Veled!🍀🍀🍀

Ölelés🥰🥰🥰
Mariann

Kategóriák: BLOG

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük