Menü

A cékla nagyszerű hatásai

Veress Máté - ZöldVital
2019. 03. 04. 15:23:00

A cékla az egyik legegészségesebb zöldségféle, sajnos a hazánkban viszont csak savanyúságként fogyasztják. A cékla nagyon jó hatással van az agyra. Nagyon hatásos a nyers céklalé fogyasztása is.

Segít azokat a lerakódásokat megakadályozni amelyek az agyban alakulnak ki. A céklának magas a cinktartalma, ezért erősíti az immunrendszert, ezáltal a szervezet sokkal ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben valamint a betegségek után is könnyebb lesz a regenerálódás. A cékla segít szabályozni a szívritmust. A cékla nagyon sok káliumot tartalmaz. A kálium nagyon fontos a szívritmus és az idegek szabályozásában is. A céklafogyasztás nagyon jót tesz a szívnek, a keringésnek és az egész érrendszernek. Segíthet még csökkenteni a vérnyomást is a benne található hatóanyagok miatt. A nyers céklalé a kutatások szerint sokkal hatásosabb mint a főtt vagy a párolt cékla.

A cékla védi a prosztata egészségét is. A kutatások szerint a cékla nagyon magas cinktartalommal rendelkezik, ezért segít megőrizni a prosztata egészségét. A benne található hatóanyagok miatt megköti a nehézfémeket és a csont egészségéhez is hozzájárul.
A cékla nagyszerű hatásai

Keresés