Menü

A céklalé hatása

ZöldVital
2018. 04. 17. 15:22:15

A cékla, illetve a céklalé rendszeres fogyasztása számos, jótékony előnnyel jár. Segít feltölteni vasraktárainkat, illetve segít a vashiány megelőzésében is. Ráadásul a bio céklalé fogyasztással nem csak a vérkeringésünket, de az immunrendszerünket is óvjuk. A bio céklalé jótékony hatása a szervezetre

A céklát már a népi gyógyászat is alkalmazta a megfázásos, illetve fiziológiai betegségek megelőzésére.

A céklaléből a szervezet jobban tudja hasznosítani a benne megtalálható vitaminokat és ásványi anyagok, mint más növényekből. A céklalé ezáltal hozzájárul az immunrendszer megerősítéséhez, valamint hasznos vitaminokkal és tápanyagokkal látja el az izomzatot.

A céklalé rendszeres fogyasztása jó hatással van mind a közérzetünkre, illetve a gyomorpanaszokra is. Segít a méregtelenítésben, valamint csökkenti a szervezetben található méreganyagok káros hatását. A céklalé ráadásul segít a májban felhalmozódó zsír lebontásában, így még fogyókúrához is kiváló.

A bio céklalé fogyasztás hozzájárulhat a magas vérnyomás csökkentéséhez, illetve segíthet annak a megelőzésében. Egy kutatás rámutatott, hogy a napi 2-2,5dl céklalé elfogyasztása csökkenti mind a szisztolés illetve diasztolés vérnyomásértéket is. A céklában található nitrátoknak köszönhetően a céklalé értágító hatással is rendelkezik, ugyanis a szervezetünkben a nitrátok nitrogén-monoxiddá alakulnak, melynek értágító hatása van.

Azonban a nitrát-tartalomnak más jótékony hatást is köszönhetünk. Többek között a rendszeres bio céklalé fogyasztás növeli a vér nitrát-tartalmát, javítja a vérkeringést és az állóképességet is.

A céklalé atóanyagai javítják az agyi vérkeringést is, így több oxigén jut az agyszövetekbe.

Magas káliumtartalmának köszönhetően jó hatással van a szívre is. A kálium a szív munkáját szabályozza, hiánya gyakran szédülést, illetve szívritmus zavarokat okoz. A bio céklalé illetve cékla fogyasztással támogathatjuk a szívünk egészséges működését is. A kálium mellett még a következő ásványi anyagok találhatóak meg benne: kalcium, vas, magnézium, mangán, foszfor, nátrium, cink, réz, valamint szelén is.

A céklalé rendszeres fogyasztása nem csak elűzi a fáradtságot és energiával tölt fel, de javítja a memóriát, növeli a fizikai állóképességet, erősíti az immunrendszert, serkenti a vérkeringést, valamint csökkenti a vérnyomást
Terhesség alatt kifejezettel ajánlott a fogyasztása, ugyanis a céklalé összetevői szükségesek mind az anya, illetve a magzat számára is.

Céklalé

A bio céklalé rendszeres fogyasztása számos előnnyel jár. Nemcsak vasraktárainkat tudjuk feltölteni - illetve vashiányt megelőzni -, hanem vérkeringésünket és immunrendszerünket is óvjuk. Ez a frissen préselt 100%-os céklalé, igazoltan vegyszermentes, ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó, bio termék.

Bio céklalé

A céklát ősidők óta ismeri és használja az emberiség, ennek oka, hogy hamar felismerték a szervezetre gyakorolt jótékony tulajdonságait. A cékla lúgosít, kiváló antioxidáns és segíti a vörösvérsejtek képzését, méregteleníti a bélcsatornát, szabályozza az anyagcserét és még a diétába is remekül beilleszthető.

Fogyasztása: naponta max. 2 dl.

Tárolás: száraz, szellős, hűvös helyen, napfénytől és fagytól védve. Felbontás után hűtőszekrényben, 4 hétig fogyasztható. Minőségét megőrzi: lásd a dobozon

Kiszerelés: 3L

Kosárba

Ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó, magyar termék. Ellenőrizte a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01

Keresés