Menü

Az újév legnépszerűbb étele a lencse

Magyarországon általában levest vagy főzeléket készítenek belőle de egyre többen készítik el a lencsesalátát is. A lencsében nagyon sok vitamin található. Tartalmaz A-, B1-, B2-, B9- és B11- vitamin is. Ásványi anyag tartalma is nagyszerű, ugyanis található benne kalcium, foszfor, magnézium kálium, cink és vas is. Nagyon magas a fehérjetartalma is és a rosttartalma is rendkívül magas. A lencsének magas a szénhidráttartalma is, ám a glikémiás indexe alacsony, ezért lassan fog felszívódni a szénhidrát. Fogyaszthatják cukorbetegek és a fogyókúrába is könnyedén beilleszthető.

Segít javítani a májfunkciókat, nagyon jó a szemek egészségének. Még nyugtató hatásai is vannak. Mivel magas a folsav tartalma, ezért terhesség esetén is ajánlott a fogyasztása. Segíti az anyagcserét, és nagyszerű lehet székrekedésre is. Stabilizálja a vérnyomást. Csökkenti a szív- és érrendszeri problémák kialakulását. A sebgyógyulást is segíti és hozzájárul a haj növekedéséhez is. Mindent összevetve a lencse egy rendkívül egészséges étel amit nemcsak ilyenkor új évkor érdemes fogyasztani hanem az év folyamán akármikor.
Az újév legnépszerűbb étele a lencse

Tartalomhoz tartozó címkék: Zöldség lencse

Keresés