Menü

Az uborka nagyszerű hatásai

Zöldvital
2018. 06. 21. 09:02:00

Tudni kell az uborkáról, hogy nemcsak a szem alatti táskák eltüntetésében segíthet hanem nagyszerű élettani hatásai is vannak. Nagyszerű lúgosító és gyulladásgátló, valamint serkenti az emésztést, nagyban javítja a veseműködést és még a rákot is segít megelőzni.

A leghatásosabb ha nyersen, hámozatlanul fogyasztod hiszen a héjában is rendkívül sok vitamin van. Nagyon alacsony a cukortartalma és rendkívül gazdag K-, C- vitaminban és káliumban is. Vas, magnézium, foszfor és B-6 vitamint is tartalmaz.
Egy ritkaság is megtalálható benne mégpedig a zeaxantin. Ez ez nagyon ritka antioxidáns, ami a szem egészségéhez járul hozzá.

Mindenképpen helyben termesztett, friss, piaci uborkát érdemes vásárolni mivel ezeknek a legjobb a hatása. A megvásárolt uborkát gondosan mosd meg.
Nagyszerű vesevédő és méregtelenítő az uborka. Már napi 700 gramm uborka segít megelőzni és kúrálni a húgyuti fertőzéseket. Vízhajtó hatása miatt megelőzi a vesehomok és a vesekő kialakulását. Javítja a vesefunkciókat, és még méregtelenítő kúra esetén is sikeresen alkalmazható.

Mivel magas a káliumtartalma, ezért nagyon jó szíverősítő. Segíthet a szívbetegségek megelőzésében és kezelésében.
Az uborka nagyszerű egészségügyi hatásai.

Tartalomhoz tartozó címkék: Zöldség

Keresés