Az U-vitamin egészségügyi hatásai!
Az U-vitamin egészségügyi hatásai!
Az U vitamin, vagy más néven S-metilmetionin-szulfónium-klorid a vitaminokhoz hasonlóan, kiemelten fontos a szervezetünk számára. Hiányában elvékonyodik és károsul a gyomor és bél védelmét alkotó nyálkaréteg, peptikus fekély alakulhat ki. Emellett szerepet játszik a zsír-anyagcsere folyamatok szabályozásában, a szervezet méregtelenítő funkcióiban, valamint a külső és a belső fekélyek hegmentes megszüntetésében.Megakadályozza továbbá a kiválasztó-rendszerben a káros baktériumok elszaporodását és meggátolja húgyutakban a kórokozók megtelepedését.
Az U-vitamin természetes forrásai közé tartoznak a káposztafélék, a spenót, a pak-choi és a spárga. Pótlása rendkívül fontos lehet a bél vagy gyomor nyálkahártyáját megterhelő gyógyszerek szedése esetén, valamint a fekély kialakulásának kockázatát növelő életviteli tényezők mellett.
0 hozzászólás