Menü

Az eperfa csodálatos gyümölcse

Zöldvital
2018. 06. 20. 10:14:00

Sokan helytelenül szederfaként ismerik, mivel a termése tényleg a szederhez hasonlít ám mégsem az.

Az eperfának a levelét, az ágát és a kérgét is használják a kínai orvoslásban. Indiában a termését nemcsak nyersen hanem szárítva is fogyasztják, valamint lekvár, gyümölcslé és likőr formában is fogyasztják.
Hazánkban is nagyon sokan szeretik, sok háznál megtalálható az eperfa de még parkokban is. Nem szabad fogyasztani a gyümölcsét éretlenül mivel bódító és hallucinogén hatása van. Megannyi ásványi anyag található benne (kálium, kalcium, nátrium, magnézium, vas és cink) és vitamin is (B2,B3 és C-vitamin). Mind a fehér és mind a fekete eperfa nagyszerű antioxidáns.

Az eperfa termése nagyon gazdag flavonoidban mint pl.: kvercetin, rutin, kempferol.
Az eperfa termésének nagyszerű hatása.

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyümölcs

Keresés