Menü

Az alma egészségügyi hatásai

Zöldvital
2018. 06. 18. 15:08:00

Igaz a mondás, hogy „minden nap egy alma, az orvost távol tartja.”

Az almában sok antioxidáns fordul elő, ezek pedig erősítik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek és még rákmegelőző hatása is van. A hasznos vegyületek legtöbbje az alma héjában találhatóak, ezért ajánlott hámozás nélkül elfogyasztani az almát.
Az almának nagyon magas a flavonoid tartalma. Az alma segíti az emésztést és ez a rosttartalmának köszönhető. A rosttartalmának az egyharmadát a pektin adja ami javítja az anyagcserét, a savtartalma pedig serkenti a bélmozgást ezáltal kedvez az emésztési folyamatoknak.
Segíthet a koleszterin elleni harcban, de kiváló hatással van a cukorbetegségre is. Tisztítja a légutakat, valamint a gyulladás leküzdésében játszik nagy szerepet.
Sok vitamin is megtalálható az almában mint pl.: A-vitamin, B-komplex, és C-vitamin. Ásványi anyagokat is tartalmaz mint pl.: kalcium, cink, fluor, jód és szelén.
A szárított almahéjból készíthető tea is, ami nagyon jó hatással van a gyomorra. Sokan hasznosítják saláták elkészítéséhez az almaecetet, ami a fogyókúrázóknak is nagyon közkedvelt.
Az alma csodás hatásai.

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyümölcs

Keresés