Menü

Ismerd meg a zöldbab élettani hatásait!

Zöldvital
2018. 07. 12. 09:25:00

Nagyon sok rostot tartalmaz, valamint vitamint és ásványi anyagokat is. Tartalmaz proteint, kalciumot, vasat és még egyéb fontos tápanyagokat is.

A K-vitamin rendkívül jó hatással van a várandós nőkre, mivel megakadályozhatja a magzatnál a velőcső elzáródási rendellenességet.
A C-vitamin nagyon jó antioxidáns, mivel visszaszorítják a szabadgyököket. A friss zöldbab rendkívül kevés kalóriát tartalmaz, ezért azok akik fogyókúráznak fogyaszthatják bátran. A zöldbabnak nagyon alacsony a nátrium, telített zsírsav és koleszterol tartalma.
Nagyon gazdag rostokban, amelyek nagyon fontosak a szervezet számára. A rostok megakadályozzák a székrekedést, az aranyeret és a vastagbél falának előboltosulását.
Folsavat is tartalmaz a zöldbab ami a sejtosztódásért és a DNS szintéziséért felel.
Tartalmaz még niacint és tiamint amik megakadályozzák a szervezetben lévő fertőzéseket. A zöldbabban megtalálható kálium segíti a szervezetben a jobb sejttermelést.  A zöldbabban megtalálható kálium segíti a szervezetben a jobb sejttermelést. Szabályozza a vérnyomást és megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségeket.
A zöldbabban A-vitamin is található, ami segít az antioxidánsok előállításában. Található benne mangán is ami felveszi a harcot a szabadgyökökkel mivel ez az antioxidánsok kiegészítő anyaga.
 
Ismerd meg a zöldbab nagyszerű élettani hatásait. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Zöldség

Keresés