Menü

Fogyaszt és vitalizál is a vöröskáposzta

Zöldvital
2018. 07. 26. 12:49:00

A vöröskáposzta őshazája Kis-Ázsia, viszont elég korán átkerült európába és persze Magyarországra. A rómaiak és a görögök is egy csodaszernek tartották. Télen is könnyedén beszerezhető mivel nagyon jól tűri a fagyot.

Nagyon magas az A-, K-, B- és a C- vitamin tartalma, de jelentős mennyiségű ásványi sót és fehérjét tartalmaz. Nagyon jó kalciumforrás a csírája, továbbá remek vitaminbomba éppen ezért szuperétel.

Glukozinolát tartalma miatt a káposztafélék fogyasztásával csökken a tüdő, gyomor, végbélrák és a vastagbélrák esélye. Tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort, vasat, jódot és ként is. Erősíti az immunrendszert, védi a sejteket és regenerálja is őket.
Segít a máj méregtelenítésében. Enyhíti a köszvényt és a reumás fájdalmakat is valamint lelassítja a bőr öregedését és szépíti is.
Könnyedén beszerezhető mindegyik zöldségesnél vagy piacon. Érdemes az élénk de nem feketés-lila káposztát megvenni.
Fogyaszt és vitalizál is a vöröskáposzta

Tartalomhoz tartozó címkék: Zöldség

Keresés