A TISZTA élelmiszer

Szerző: orosz Közzétéve:

Sziasztok😊
A tiszta élelmiszer fogalma :
Ha élelmiszerről van szó a tiszta nem azt jelenti, hogy nem piszkos. Sőt a piszok, azaz a föld valószínűleg a legtisztább dolog, amivel az ételünk kapcsolatba kerülhet. Hanem azt jelenti, hogy nem került kapcsolatba semmiféle káros rovar-, lárva-, vagy gyomirtó szerrel, illetve műtrágyával. A tiszta annyit jelent, hogy organikus vagy vadon termesztett. Gyakran felmerül a kérdés, hogy miért kellene több pénzt áldozniuk az organikus élelmiszerekre, amikor minden zöldség ugyan olyan. A lényeg pont ez, hogy nem ugyanolyan.
A rovarirtók és a gyomirtók ölnek, ez a feladatuk. Elpusztítják a rovarokat, amelyek megeszik a növényeket, valamint megakadályozzák a zavaró gyomok és más növények fejlődését. De ha valami képes arra, hogy elpusztítson egy rovart, komolyan gondoljuk hogy számunkra egészséges lehet ?
2004-ben a Nemzeti Egészségügyi Intézetek kutatói közzétettek egy tanulmányt, amelyben a rák kockázatának emelkedését vizsgálták 17 ezer gyerek részvételével, akik olyan farmokon éltek ahol, ahol a rovarirtók használata egyre gyakoribbá vált. A kutatások eredménye szerint a rovarirtókban gyakorta megtalálható organofoszfátok és organokloridok növelik a különböző rákok, a leukémia, a limfóma, parkinson -kór, halálos magzati rendellenességek , az asztma és más légúti betegségek, figyelem hiányos hiperaktivitási zavar, valamint a cukorbetegség kockázatát, sőt különböző szívbetegségek nyomán bekövetkező halálesetek számát is.
Ezek az anyagok étkezésről étkezésre, napról napra, évről évre felhalmozódnak bennünk. Egy idő után az immunrendszerünk túlterhelődik. Ha ez megtörténik akkor valami bejut a pajzsunk mögé.
Egy betegséget okozó baktérium vagy egy vírus megfelelő környezetet talál itt magának a fejlődésre. Egy rákkeltő anyag gyökeret ver bennünk majd szaporodni kezd.
Az organikus (vegyszermentes) termékek jelentősen több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, illetve emellett sokkal kevesebb nitrátot.
Ha organikus élelmiszereket fogyasztunk, mindenképpen csökkentjük a szervezetünkbe kerülő méreganyagok mennyiségét, ezzel pedig enyhítjük a máj, és a vese terheit, amelyeknek bőven van dolguk manapság.
Igaz hogy az organikus élelmiszerek drágábbak , de el kell döntenünk h a gazdának avagy az orvosnak és a gyógyszerésznek akarjuk-e adnunk a pénzünket? Szeretnénk-e a jövőben vagyonokat fizetni azért, hogy helyrehozhassuk azt amit ma elrontottunk ?
A megfelelő táplálkozási szokásokkal tehetünk a legtöbbet az egészségünkért!🥬🍎🥕

Kategóriák: BLOG

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük