Menü

A sóska rendkívüli élettani hatásai

Zöldvital
2018. 08. 01. 12:27:00

Európában és Észak-Ázsiában őshonos a sóska. A sóska gazdag A-, B1-, B2- és B9- vitaminban, de rendkívül sok C-vitamint tartalmaz. A rendkívül savanyú ízét az oxálsav tartalma biztosítja. A sóska ásványi anyagokban is gazdag mint pl: kálium, kalcium, foszfor, nátrium és vas. A zsírmennyisége kicsi, habár nagy mennyiségű proteint és szénhidrátot tartalmaz.

A sóskalevélnek nagyszerű egészségügyi hatásai vannak. Nagyon gazdag tápanyagokban, ezért rendkívül egészséges a szervezet számára.
A sóska javítja a látást, mivel nagy mennyiségű A-vitamint tartalmaz csökkenti a farkasvakságot is. Nagyban segít a sóska a fogyásban, mivel tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal valamint proteinben és szénhidrátokban is gazdag. Nagyon kevés zsírt és kalóriát tartalmaz.
A sóska tartalmaz még flavonoidokat és egyéb antioxidánsokat is ami pedig víz és hashajtó hatást ad neki. A sóskát gyakran szokták méregtelenítésre és puffadáscsökkentésre használni.
A sóskalevelek nagyon gazdagok antioxidánsokban, ez pedig segít csökkenteni a rossz koleszterinszintet.
Álmatlanság és magas vérnyomás ellen is szokták használni a sóskát. megelőzhető vele a korai öregedés is. Nagyon jót tesz a hajnak is a sóska. Gyulladásgátló hatása is van a sóskának. A sóskalevél nagyon jó fekélyek, hólyagok és gyulladások ellen is.
A sóska rendkívüli élettani hatásai.   

Tartalomhoz tartozó címkék: Zöldség

Keresés