Menü

A klorofill nagyszerű élettani hatásai

Veress Máté - ZöldVital
2019. 03. 21. 08:09:00

Amit szinte mindenki tud a klorofillről az az, hogy ennek a segítségével alakítják át a növények a napfényt energiává. A klorofill rendkívül értékes de nem csupán a növények hanem az emberek számára is.

A klorofill szerkezete hasonlít a vér hemoglobin szerkezetéhez. Nem tartozik hivatalosan a vitaminok közé, de mindenképpen a legértékesebb anyagok között kell említeni. A klorofill egy nagyon erős antioxidáns, egy természetes méregtelenítő és antibakteriális hatással is rendelkezik. Az a legfontosabb tulajdonsága, hogy a szervezetben lerakódott méreganyagokat és salakanyagokat nagyon könnyedén eltávolítja. A klorofill megerősíti az immunrendszert valamint csökkenti a rák kialakulásának esélyét. Serkenti a vérkeringést, nagyon jó vérképző és rendkívüli vérhígító. Nagyon pozitív hatásokkal van a vérszegénységre. A klorofill optimalizálja a szervezet megfelelő működését.

A sok zöld növény fogyasztása segítségével eltűnnek a lerakódott salakanyagok valamint segíthet az emésztőrendszeri és a húgyúti rendellenességek is. A legnagyobb mennyiségben megtalálható a petrezselyemben, az árpában, a lucernában, a spenótban és a mángoldban is. A klorofill segíti és felgyorsítja a sebek gyógyulását, a fekélyek gyógyulását, nagyon sok energiával tölti fel a szervezetet. A klorofill felhasználható egyes betegségek esetén is mint bőrbetegségek, nőgyógyászati problémák, gyulladások és középfül-gyulladás esetén is. A klorofill ma már pótolható kapszula formájában is. A legjobb klorofill forrásnak a búzafüvet tartják. A búzafűhöz hozzá lehet jutni por vagy kapszula formában is. Tehát fontos, hogy rendszeresen vigyél be a szervezetedbe klorofillt, mivel egy rendkívül fontos anyag minden ember számára.
A klorofill nagyszerű élettani hatásai

Tartalomhoz tartozó címkék: Klorofill Zöldség klorofill hatása

Keresés