Menü

A füge áldásos hatásai

Zöldvital
2018. 06. 14. 14:15:00

A füge egészségügyi hatásai tagadhatatlanok ráadásul még a fogyásban is segíthet. Nagyon sokan kedvelik ezt a harang alakú gyümölcsöt. Rendkívül csábító illata van és nagyon édes is. Létezik belőle fehér, fekete és vörös is. A füge létfontosságú ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Tartalmaz A-vitamint, B1- és B2 vitamint is. Omega zsírsavakat is tartalmaz.

Már 2-3 fügelevél elrágcsálásával és egy kis vízzel gargalizálással le lehet győzni a rossz leheletet és a szájfekélyt.

Nagyszerű a füge vesekőre. Csak forralj fel 6 db fügét egy csészében, és ezt fogyaszd 1 hónapon keresztül.
Az összetört fügéből nagyszerű arcpakolást lehet készíteni. Csupán fel kell vinni az arcra az összetört fügét és hagyd rajta 15-20 percig. Nagyszerű lehet a pattanások és bőrproblémák ellen. A füge tejszerű leve, levele és a szára is nagyon jó pattanásokra, szemölcsökre akár naponta alkalmazva.
Nagyon magas a kálium tartalma ezért segít csökkenteni az inzulint. Fogyassz fügemagokat naponta egy teáskanál mézzel összekeverve. Ezt érdemes 1 hétig fogyasztani, hogy érezhető hatása legyen. Egyébként a levele is hatékony cukorbetegségre.
Magas a kalcium tartalma is, ezért segít a csontok erősítésében is. Nagyon értékes rostokat tartalmaz a füge, éppen ezért hatékony a testsúlycsökkentésben.
A füge torokfájásra is hatásos, csak keverj össze aszalt fügét és mézet egy kis vízben, aztán ezt fogyaszd el.
Nagyszerű székrekedésre is a füge. Csak keverj össze 2-3 beáztatott aszalt fügét 1 evőkanál mézzel.
A füge élettani hatásai

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyümölcs

Keresés