Menü

A földimogyoró nagyszerű hatásai

Veress Máté - ZöldVital
2019. 03. 08. 13:50:00

Számtalan előnye van a földimogyorónak amit most meg kell ismerned. A földimogyoró csökkenti a koleszterinszintet. A mogyoró magas energiatartalmú, egy tanulmány kimutatta, hogy a földimogyoró csökkenti a koleszterinszintet mindezt anélkül, hogy súlygyarapodás jönne létre. 

A mogyoró képes arra, hogy szabályozza a vércukorszintet. Reggelire ajánlott a mogyoró fogyasztása, ugyanis segít a vércukorszintet kordában tartani. A földimogyoró segíti a fogyást, mivel tele van jó zsírokkal. Nagyon jó táplálék az agynak a földimogyoró, ugyanis B3-vitamint tartalmaz, ennek köszönhetően pedig fokozza a szellemi képességeket, de tartalmaz még más tápanyagot is. Nagyon sok hasznos tápanyag található a földimogyoróban. A földimogyoró nagyon hasznos antioxidáns és segíthet számos betegség megelőzésében. A földimogyoróban található B- és E-vitamin is amelyek gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

A földimogyoró rágása kevésbé okoz fogszuvasodást mint az másfajta nassolnivalók (perec, chips, burgonyaszirom). Nagyon sok kutatás kimutatja, hogy akik sok földimogyorót fogyasztanak azok kevésbé halnak meg szív- és érrendszeri betegségekben. Mindenképpen oda kell figyelni, hogy amikor nassolnivalót veszel, akkor ajánlott a földimogyorót fogyasztani, mert ez a legegészségesebb az összes nassolnivaló közül. Nagyon magas a fehérjetartalma is ami különösen a vegetáriánusoknak kedvező.
A földimogyoró nagyszerű hatásai

Keresés