A fiatalság megtartása

Szerző: orosz Közzétéve:

A tegnapi posztom alatt egy hozzászóló javasolta a fejenállást, mint az öregedés egyik ellenszerét…hát…, nem tudom, nem szívesen állok fejen😊 de ha semmi nem fog használni, eskü kipróbálom😊 😊
Komolyra fordítva a szót, szeretném, ha jobban belelátnátok bizonyos folyamatokba, amik az öregedést okozzák. Mert ha már tudod az okot, akkor tudsz ellene tenni.
Az első téma, amit érintünk: a növényi (fitonutriens) antioxidánsok, öregedésgátló hatása.
A „fito” előtag a növényeket jelöli, a „nutriens” pedig a tápanyagot, azaz a növényi tápanyagok öregedésgátló hatásáról lesz szó.
Nem megyek bele bonyolult biokémiai folyamatokba, hisz nem az a célom, hogy ne érts semmit abból, amit írok, ezért tök egyszerű leszek:
A testünkben végbemenő folyamatok egyike az oxidáció, magyarul ez egy olyan folyamat, amely során a test üzemanyagokat éget el, mint a szénhidrátok, zsírok, és ezeket energiává alakítja…ez létfontosságú az élethez, nem részletezem tovább.
Ezt a folyamatot nevezhetjük kétélű fegyvernek, mivel az átalakulás során keletkeznek bizonyos melléktermékek, ezek a szabadgyökök. A testünket általánosságban olyan molekulák alkotják, amelyek rendkívül stabilak, mert páros számú elektronokból álló kötések kapcsolják össze őket.
A szabadgyökök egyáltalán nem stabilak, mivel páratlan elektront tartalmaznak, így agresszívan keresik a kapcsolódási lehetőséget. Pont ezekkel a kapcsolódásokkal teszik tönkre a sejteket.
A szabadgyökök a sejtfalak lerombolásával gyorsítják az öregedést!
Gyakorlatilag minden általuk megtámadott sejt tönkremegy (szív, erek, agy, idegek, bélrendszer, vese, máj, tüdő van ennek kitéve, azaz jelentős szerepet játszanak ezen szervek betegségeiben, valamint a rák kialakulásában).
Hogyan juthatnak még be a szervezetünkbe a szabadgyökök?: pl kipufogógáz, vegyileg szennyezett élelmiszerek, televízió és számítógép képernyőjének sugárzása, erős napsugárzás, vagy egyes gyógyszerek stb.
Az antioxidansok azok, amik a sejtek segítségére sietnek, megakadályozva a sejtkárosodást, ezzel együtt az öregedést, és a betegségek kialakulását az által, hogy a szabadgyökök kiegyensúlyozatlan töltését semlegesítik.
Most jön a jó hír, akárcsak a szabadgyökök, az antioxidánsok is be tudnak jutni kívülről a testünkbe.
Azaz, ha kifejezetten arra figyelsz, hogy minél több antioxidánst vigyél be a testedbe, azzal egyértelműen tudod csökkenteni az öregedést, nem mellékesen, sok betegség kialakulását is meg tudod előzni.
Itt jönnek képbe a fitonutriensek, mint a Zöld levelek, melyek tele vannak antioxidánssal, mondhatni dugig vannak vele!! Fontos, azonban, hogy vegyszermentes legyen (nem pedig bolti kxkifys). Már csak ki kell egészíteni gyümikkel (hisz azokban is van, sőt az aszalványokban is..aszalt szilva, datolya stb), turmix formájában be is tudod vinni a megfelelő mennyiséget, és már tettél is egy lépést a vénség ellen😊…persze ha nem csak egy héten, vagy ne adj Isten egy hónapban egyszer iszod vagy eszed, akkor fog érni valamit, különben csak önámítás a fiatalodás reménye.
Rakd be rendszeresen, még ha erőfeszítésbe is kerül, vagy nem ízlik annyira, mint egy Mars csoki, de hidd el, megérdemel ennyi törődést a tested, és később hálás leszel magadnak ezért.
Az Én mai turmixom sem lett éppen MB1-es, nem kicsi fintorral az arcomon ittam meg, de a mellékelt képek is mutatják, megittam. Jobb volt, mint ránctalanítóra költeni😊 90%-ban finom szokott lenni, most túltoltam kicsit.
A Zöld legyen Veled!
Ölellek
Mariann🥰

Kategóriák: BLOG

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük