Menü

4 zöldség amit áprilisban már fogyaszthatsz

Veress Máté - ZöldVital
2019. 03. 29. 08:17:00

Az áprilisi hónapban már megjelennek a kertben az első zöldségek amelyek már azt jelzik, hogy elérkezett a tavasz. Ezeknek a friss ízük semmihez sem fogható és még vitaminokban is gazdagok.

Ezek segíthetnek az immunrendszer megerősítésében éppen ezért ki kell használni a szezonjukat. Ebből a cikkből megismerheted a legjobb áprilisi zöldségeket!

A hónapos retek az egyik első tavaszi zöldség. Ha otthon is termeszted, akkor már áprilisban megtalálható a kertedben. Nagyon sok C-vitamint tartalmaz, ezért ajánlott belőle minél többet fogyasztani. A tavaszi reggelik valamint a saláták állandó összetevője a retek. Az íze enyhén csípős ezért nagyon jó szendvicsekhez.

A fejes salátának nincsen meghatározva a szezonja ám szinte az egész évben kapható. Jellemzően március és április környékén szokott teremni. Ennek is magas a C-vitamin tartalma de tartalmaz még vitaminokat és ásványi anyagokat. Ajánlott minél hamarabb elfogyasztani mivel hamar megfonnyad. Leszedés után alaposan meg kell mosni.

A következő a zöldhagyma. Ez is az első zöldségek között jelenik meg. Az íze igazán zsenge és kellemes. Nyersen is fogyasztható, de nagyon jó salátákhoz és szendvicsekhez. Ennek sem hanyagolható el a C-vitamin tartalma ezért erősíti az immunrendszert.

A spárga szezonja is elérkezik lassan, ám érdemes kihasználni mert nagyon rövid ideig tart. Kapható a zöld és a fehér típusa is. Végül is ugyanaz a kettő, csak addig fehér amíg a föld alatt van. Amint zöld lesz, sokkal intenzívebb lesz az íze. Magas a kálium és a C-vitamin tartalma. Mielőtt felhasználnád, előtte törd le a fás részét. Készíthető belőle krémleves de fogyasztható párolva vagy csak köretként is.
4 zöldség amit áprilisban már fogyaszthatsz

Keresés