Blog

A tudomány, és a leveles zöldek

Említettem Nektek, hogy a férjem, egy film (The Game Changers – tényleg hihetetlen jó dokumentum film, én is sokat tanultam belőle, ajánlom mindenkinek-Netflixen fent van) hatására megváltoztatta az étkezését, és kivett minden állati eredetű táplálékot, azaz Vegán lett. Hogy miért írom ezt le? Mert most egy olyan könyvet olvas épp, ami az én érdeklődésemet is felkeltette.
Szeretem azokat a könyveket, amik nem légből kapott saját elképzelések (mármint táplálkozás terén), hanem kutatások által alátámasztott igaz adatok, amikkel nem lehet vitatkozni.
A Könyv a teljes értékű növényi táplálkozásról szól, a kutatások forrásait megjelölve.
Nem fogom leírni az egész fejezetet ami a Zöld levelekről szól, de kiemelnék pár dolgot :
pl ír az oxidatív stressz hatására létrejövő szabad gyökökről, melyek, a szervezet bármely anyagában képesek kárt okozni (ezáltal rengeteg betegség kiváltó oka). Ennek a legegyszerűbb kezelése és megszűntetése, ha antioxidánsokat viszünk a szervezetbe: azaz zöld levelek napi fogyasztása, hisz ezeknek a növényeknek magas a klorofill tartalma, vagyis oxigénben gazdagok.
Ezen tulajdonsága segít a betegségek legyőzésében is.
Aztán ami nem elhanyagolható, számos más jótékony hatása mellett, hogy az ilyen növényeknek a fehérjetartalma sokkal magasabb más zöldségekhez képest, valamint kiváló Nitrogén-monoxid fokozó hatása van, ami nemcsak a szívbetegeknek és a stroke-ban szenvedőknek gyógyír, de értágító hatása miatt az izmainkat is kiválóan „bedurrantja”. Azonban nem szabad összetéveszteni a húsfogyasztás által bevitt nitriteket, a zöldségek útján bevittekkel. A Nitritek önmagukban károsak, de karcinogén (rákkeltő) hatásuk, csak az állati élelmiszerekben jelen levő amidok hatására történik meg. A növények kiváló antioxidáns hatása és a bennük lévő magas C-vitamin tartalom előnyössé változtatja a nitrátok káros tulajdonságait.
Összefoglalva, hogy mit mondanak a tudományos kutatások a leveles zöldekről:
-segít az éhség csillapításában.
-csökkenti a testből kiáramló kellemetlen szagokat.
-bizonyítottan támogatja a szervezet gyógyulási folyamatait.
-megtisztítja a szervezetünket a toxikus karcinogén anyagoktól.
-megvédi a testünket a sült ételek káros hatásaitól.
-antioxidáns hatása kiváló, segít a szabad gyökök megkötésében.
-segíti az oxigént szállító hemoglobin képződését.
-megállítja a candida gomba szaporodását.
-enyhíti a bőrpírt és egyéb duzzanatokat.
-elősegíti a megfelelő vasszint elérését.
Ez mind-mind külön kifejtős téma lehet, de összefoglalva láthatjátok, hogy mennyire értékes táplálék a Zöld, milyen Nagyon fontos, hogy minden nap fogyaszd!
Én nem állítok semmi különöset, a kutatások magukért beszélnek.
Méregtelenítsd, és töltsd fel a szervezeted a zöld erővel!
A Zöld legyen Veled!🥬🍎🥦
Ölelés! Mariann🥰😘
a könyv írója Varga Balázs, a címe pedig a Fehérjemítosz!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük