Posted on Hozzászólás most!

ūü•¨Mi√©rt fogyassz z√∂ldturmixot?ūü•¨

Miért fogyassz zöldturmixot?
Sok szak√©rtŇĎ azt vallja, hogy az eg√©szs√©ges √©letm√≥d a j√≥ reggelivel kezdŇĎdik. Test√ľnk sz√°m√°ra fontos az eg√©szs√©ges reggeli. Vajon mindannyiunknak belef√©r a reggeli vagy az idŇĎhi√°ny miatt kihagyjuk azt?
Itt a megold√°s, gyors, egyszerŇĪ √©s finom is. Dobperg√©s‚Ķ Nem m√°s, mint a z√∂ldturmix.
√Āltal√°noss√°gban elmondhat√≥, hogy a z√∂ldturmix hasonl√≥ a gy√ľm√∂lcsturmixokhoz, √°m t√∂bb z√∂ldet tartalmaz (pl.: spen√≥t, s√≥ska, sal√°taf√©l√©k, k√ľl√∂nf√©le kelek, zeller, kelbimb√≥ stb.). Remek√ľl passzol hozz√° a k√∂rte, a ban√°n, az alma, a mang√≥, az anan√°sz, az avok√°d√≥. Ezek nem csak az √°llag√°hoz tesznek hozz√°, de feldobj√°k a turmixunk √≠z√©t.
N√©zz√ľk meg ezek mellett m√©g milyen elŇĎny√∂ket figyelhet√ľnk meg ha a z√∂ldturmix fogyaszt√°sa mellett d√∂nt√ľnk.
A z√∂ldturmix klorofillban gazdag, seg√≠t erŇĎs√≠teni az immunrendszert, jav√≠tja a kalcium felsz√≠v√≥d√°s√°t, v√©rk√©pzŇĎ hat√°sa r√©v√©n seg√≠t kezelni a v√©rszeg√©nys√©get, szab√°lyozza a koleszterinszintet, energiz√°l.
A leveles zöldségek tele vannak antioxidánsokkal és karotinokkal. Mindemellett B-vitaminokkal, amelyek javítják a memóriát. Folsavban gazdagok.
Gy√ľm√∂lcslevektŇĎl elt√©rŇĎen a z√∂ld turmixban a teljes gy√ľm√∂lcs√∂t √©s z√∂ld leveleket felhaszn√°ljuk ezzel biztos√≠tva test√ľnknek azt, hogy minden rostot √©s t√°panyagot megkapjon. A turmixol√°s sor√°n jobban felszabadulnak a t√°panyagok √©s ebben a form√°ban k√∂nnyeben sz√≠v√≥dnak fel a szervezet√ľnkben.
A z√∂ldturmix fogyaszt√°s√°val n√∂velhetj√ľk a gy√ľm√∂lcs √©s z√∂lds√©gfogyaszt√°sunkat, ezzel pedig megelŇĎzhet√ľnk k√ľl√∂nf√©le betegs√©geket. Ha nem szeretj√ľk a z√∂ld levelek √≠z√©t akkor sem kell k√©ts√©gbe esn√ľnk, mivel k√∂nnyen feljav√≠thatjuk k√ľl√∂nf√©le gy√ľm√∂lcs√∂kkel.
A zöld leveleknek magas a folsav tartalmuk mely természetes antidepresszáns, növeli a szerotonin-szintet, mely javítja a hangulatot.
A z√∂ld turmixok tele vannak t√°panyaggal ugyanakkor alacsony a kal√≥riatartalmuk. Tartalmaznak vitaminokat, √°sv√°nyi anyagokat, eg√©szs√©ges sz√©nhidr√°tokat, rostokat √©s ezek biztons√°gosan, gyorsan √©s hat√©konyan hozz√°j√°rulnak a fogy√°shoz an√©lk√ľl, hogy √©hezn√©nk.
Gyakran hozz√°j√°rul bŇĎr√ľnk eg√©szs√©g√©hez a helyes t√°pl√°lkoz√°s. A turmixok magas rosttartalmuk miatt ez√©rt lehetŇĎv√© teszik, hogy a szervezet a megfelelŇĎ m√≥don szabaduljon meg a m√©reganyagokt√≥l, ne pedig a bŇĎr√ľnk√∂n kereszt√ľl. A z√∂ld levelekben tal√°lhat√≥ E- √©s C-vitamin egy√ľttesen megŇĎrzik a bŇĎr eg√©szs√©g√©t az √©letkor elŇĎrehaladt√°val.
Ha te is elfelejted napk√∂zben a hidrat√°l√°st, egyszerŇĪ m√≥dja lehet annak, ha turmixodhoz t√∂bb vizet adsz, √≠gy √©szrev√©tel n√©lk√ľl fogyaszthatsz t√∂bb folyad√©kot.

A z√∂ld turmixok t√∂k√©letes reggeli alternat√≠v√°k lehetnek. Elk√©sz√≠t√©s√ľkn√©l kipr√≥b√°lhatunk t√∂bbf√©le √≠z√∂ssze√°ll√≠t√°st. Emellett biztos√≠thatjuk a z√∂lds√©gek √©s gy√ľm√∂lcs√∂k napi bevitel√©t.

ūü•¨A Z√∂ld legyen veled!ūü•¨
Ha szeretn√©d megosztani recepted,tan√°csot szeretn√©l k√©rni, √©rdeklŇĎdn√©l csatlakozz Facebook-csoportunkhoz.
Ha még nem tetted meg Like-old Facebook oldalunkat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©.