Blog

Kiegyensúlyozott étrend

Kiegyensúlyozott étrenddel minden esélyünk megvan arra, hogy hosszú és egészséges életet éljünk.

Ehhez a kiegyensúlyozáshoz tartoznak:

1. Zöldek és gyümölcsök
2. Keményítő tartalmú szénhidrátok
3. Kalciumban gazdag ételek
4. Egészséges fehérjék
5. Egészséges zsírok

Lássuk az elsőt, a gyümölcsök és zöldek:Fogyasszunk naponta 3:2 arányban zöldet és gyümölcsöt. A kutatások szerint tovább élnek és kevésbé hajlamosak a korral járó megbetegedésekre – mint magas vérnyomás, szívbetegség, rák, demencia, szürke hályog- azok, akiknek az étrendje sok friss zöldet, és gyümölcsöt tartalmaz. Ezeket legegyszerübben turmix formájában tudod bevinni, de figyelj oda a változatosságra, hisz egyetlen gyümölcs vagy zöld-levél sem tartalmazza az összes vitamint, ásványi anyagokat és növényi hatóanyagokat. Keményítő tartalmú szénhidrátok: a legtöbb szénhidrátforrásból eltávolították a a rostokat és más tápanyagokat. A fehér liszt előállításához például eltávolítják a a búza B-vitamin tartalmának több mint a felét, az E-vitamin 90%-át, és szinte az összes rostot. Válasszunk finomítatlan szénhidrátokat, pl hántolatlan gabonát, babot és más hüvelyeseket.Kalciumban gazdag ételek: a Kalcium elengedhetetlen az erős csontozat és fogak felépítéséhez.

Kalciumot be tudsz vinni a testedbe tejtermékekkel, olajos magvakkal, és kapaszkodj meg: Fodros kellel, valamint Bordáskellel is. Azaz ötvözd a zöldturmixodat ezekkel a zöldekkel, és akkor egy kalap alatt beviszed a kalciumot is.

Egészséges fehérjék: napi étrendünk tartalmazzon 15-20% fehérjét. Egész életünkben fontosak a sejtek növekedéséhez és regenerálódásához. Válasszunk: olajos halakat, hüvelyeseket, magvakat, dióféléket. Ezek a fehérjéken kívül tartalmaznak omega-3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat.Egészséges zsírok: kerüljük a telített és transzzsírsavakat, mivel ezek emelik a koleszterin szintjét a vérben. Válasszuk helyette telítetlen zsírsavakat, ilyen az oliva és repce olaj, valamint az avokadó, a diófélék, magvak és olajos halak.Száz szónak is egy vége, Vigyázzunk magunkra és egymásra!

A Zöld legyen Veled!

Ölelés Mariann

2021 május végétől, én segítek nektek a zöld turmixhoz szükséges zöld levelek rendelésében (megsúgom aktívan részt veszek a kertészeti munkákban is, a zöld leszedésében, valamint csomagolásában), és a kiszállítás lebonyolításában.
Most pedig, hogy miért is csinálom: ha még nem ismernél: 23 évet dolgoztam a megyei kórházban, láttam az "árnyoldalát" az életnek. Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne segíteni, mielőtt megtörténik a baj..tudod, mielőtt ott kötsz ki, hogy beteg vagy, legyengült, és akár magatehetetlen.. gyerekeknél ez számomra még szörnyűbb volt....imádom a gyerekeket..
Egész életemben másoknak segítettem, de sajnos csak már akkor, amikor beteg volt, amikor elérte valamilyen fájdalom, vagy szenvedés.
Most az a Célom, hogy segítsem megelőzni a bajt, hogy megmutassak egy utat, amin ha elindulsz, egészségesebb lehetsz, energikusabb, és elkerülheted a betegségek nagy részét.
Azért vagyok, hogy segítsek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük