Blog

Mióma és amit tudni kell róla!

Tudom, hogy nem is gondolod, de nálad is okozhat gondokat a mióma, ezért javaslom, olvasd el eme pár sort, hátha most, vagy a későbbiekben segítségedre lesz.

Ebben a „betegségben” a nők nagy százaléka érintett, de sokan nem tudnak róla, mivel a tünetei nem annyira látványosak, sokszor „belefér a tűréshatárainkba”, pont ezért általában egy-egy rutinvizsgálatnál derül ki. A mióma a méh izomfalában növő, jóindulatú daganat. Kialakulása hormonális, környezeti, vagy genetikai okokra vezethetők vissza, de ezt pontosan megmondani a mai napig nem tudják.Bár nem életveszélyes, és gyakran tünetmentes, heves menstruációt, alhasi fájdalmat, székrekedést és gyakori vizelést okozhat. Egyes esetekben befolyásolja a termékenységet, és vetéléshez vezet.A méhet erősítő gyógynövények feszesítik a szöveteket, és enyhítik a heves vérzést (ilyen a Palástfű 1-2 tk 175 ml vízzel forrázva napi 3x)A hormonháztartásra ható, és májat erősítő gyógynövények segítik az ösztrogénszint szabályozását ( ilyen a barátcserje tinktúra 2,5 ml vízben oldva).A görcsoldó gyógynövények enyhítik a fájdalmat (ilyen a cickafark amit tudsz inni teaként, de tinktúraként is, 2-3 ml-t vízben oldva).Étkezés: a Növényekre alapozott étrend segít egyensúlyban tartani a testsúlyunkat, és a hormonháztartásunkat. Mindkettő hatással van a miómák növekedésére.A keresztes virágú zöldek (pl a bordáskel, fodroskel) indol-3-karbinol hatóanyaga hozzájárul a máj egészségéhez, és segíti a hormonális egyensúly kialakulását. Fogyasztásuk napi rendszerességgel javasolt, legjobban nyers formában, krémesre turmixolva a leghatékonyabb.Jó hatással van még a lenmag, a benne található omega -3 típusú alfa-linolénsav és polifenoloknak köszönhetően.Kerüljük: a zsíros, és feldolgozott húsokat, mert súlyosbítják a gyulladást. A finomított cukor és szénhidrátok súlyos ingadozásokat okoznak a hormonális egyensúlyban, amelyek összefügghetnek a mióma kialakulásával.

Remélem tudtam segíteni!A Zöld legyen Veled

Ölelés

Mariann

2021 május végétől, én segítek nektek a zöld turmixhoz szükséges zöld levelek rendelésében (megsúgom aktívan részt veszek a kertészeti munkákban is, a zöld leszedésében, valamint csomagolásában), és a kiszállítás lebonyolításában.
Most pedig, hogy miért is csinálom: ha még nem ismernél: 23 évet dolgoztam a megyei kórházban, láttam az "árnyoldalát" az életnek. Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne segíteni, mielőtt megtörténik a baj..tudod, mielőtt ott kötsz ki, hogy beteg vagy, legyengült, és akár magatehetetlen.. gyerekeknél ez számomra még szörnyűbb volt....imádom a gyerekeket..
Egész életemben másoknak segítettem, de sajnos csak már akkor, amikor beteg volt, amikor elérte valamilyen fájdalom, vagy szenvedés.
Most az a Célom, hogy segítsem megelőzni a bajt, hogy megmutassak egy utat, amin ha elindulsz, egészségesebb lehetsz, energikusabb, és elkerülheted a betegségek nagy részét.
Azért vagyok, hogy segítsek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük