Blog

Megoldások alacsony vérnyomásra

Ahogy tegnap ígértem, folytatom a vérnyomás problémák másik formájával, az alacsony vérnyomással. Itt is érvényes, hogy első dolog legyen az ok keresése.

Az alacsony vérnyomás (csak úgy, mint a magas), más betegségekkel is összefügghet.

Felsorolok párat, ami ide tartozik:
• az idegek károsodása (neuropátia), például diabéteszes neuropátia vagy más kórállapot, perifériás idegbántalmához kapcsolódóan,
• enzimdefektus,
• szívbetegség,
• endokrin betegség,
• gyógyszer mellékhatásként,
• tápanyaghiány.

Az alacsony vérnyomás akadályozza az agy és a szervek megfelelő vérellátását, ami nagyon alacsony vérnyomás esetén szédelgést, koncentrációs nehézséget, elmosódó látást, hányingert, hidegrázást okozhat.

Mik lehetnek hatásosak? nézzünk pár megoldást:
-Rozmaring: serkenti a vérkeringést különösen a fejben. Erősítő gyógynövény.
-Ginszeng: serkenti a keringést és stimulálja a mellékvesét.

Egyéb serkentő szerek -pl a koffein- fogyasztása mellett, asztma, orrvérzés, fertőzések, magas vérnyomás esetén ne használd.

A koffein tartalmú ételek ideiglenesen megemeli a vérnyomást, vészhelyzetben segítenek, de ne használjuk hosszú távú megoldásként.

A só is megemelheti a vérnyomást, ezért alacsony vérnyomás esetén tanácsos egy kicsivel több sót fogyasztani.Együnk kisebb adagokat, hogy elkerüljük a nagyobb étkezések után fellépő vérnyomásesést.

Igyunk rendszeresen, a dehidratáció súlyosbítja az alacsony vérnyomást.

A kompressziós harisnyák növelik a lábfejre és a lábra gyakorolt nyomást, ezzel serkentik a keringést, és növelik a vérnyomást.

Remélem segítettem!

A Zöld legyen Veled!🍃🍃🍃

Ölelés🥰🥰🥰
Mariann

2021 május végétől, én segítek nektek a zöld turmixhoz szükséges zöld levelek rendelésében (megsúgom aktívan részt veszek a kertészeti munkákban is, a zöld leszedésében, valamint csomagolásában), és a kiszállítás lebonyolításában.
Most pedig, hogy miért is csinálom: ha még nem ismernél: 23 évet dolgoztam a megyei kórházban, láttam az "árnyoldalát" az életnek. Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne segíteni, mielőtt megtörténik a baj..tudod, mielőtt ott kötsz ki, hogy beteg vagy, legyengült, és akár magatehetetlen.. gyerekeknél ez számomra még szörnyűbb volt....imádom a gyerekeket..
Egész életemben másoknak segítettem, de sajnos csak már akkor, amikor beteg volt, amikor elérte valamilyen fájdalom, vagy szenvedés.
Most az a Célom, hogy segítsem megelőzni a bajt, hogy megmutassak egy utat, amin ha elindulsz, egészségesebb lehetsz, energikusabb, és elkerülheted a betegségek nagy részét.
Azért vagyok, hogy segítsek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük