Blog

Gyógynövények magas vérnyomásra

A Vérnyomás-problémái általánosságban sok embert érintenek, akár alacsony, akár magas vérnyomásról van szó. Arra gondoltam, mutatok nektek pár (!) természetes kezelési módot, mindkét vérnyomás-problémájára, hátha ezzel segítek nektek.

Mindkét állapot okát azonosítani és kezelni kell, ha megvan az ok, akkor hozzá lehet nyúlni a gyógynövényekhez, és olyan ételekhez, melyek megoldást nyújthatnak.A magas vérnyomás többféle szívbetegséget és agyvérzést okozhat. Ilyenkor az erek össze vannak szűkülve, ezért olyan gyógynövények a hatásosak, melyek tágítják a véredényeket, nyugtató és szíverősítő hatásúak.

Magas vérnyomásnál nem használhatunk serkentő gyógynövényeket!

A teljesség igénye nélkül mondok pár gyógynövényt, amit kipróbálhatsz: ilyen a

-Galagonya virágzó hajtásvége és termése szíverősítő és idegnyugtató hatású (szívgyógyszerek szedésekor orvosi felügyelet mellett használjátok). Forrázatot készíthetsz tavasszal a virágából, majd fogyassz napi 3x 3-5 ml-t vízben oldva.

-Hársfavirág: ellazítja a szívkoszorúereket, megnyugtatja az idegeket és javítja a keringést. Próbáljátok ki a galagonya, a cickafark és a macskagyökér keveréket.

A magas antioxidáns- és káliumtartalmú ételek segítenek a vérnyomás szabályozásában, ezért néhány ételt is mutatok, pl:
-a dió: a magas koleszterinszinttel összefüggő magas vérnyomás csökkentésére alkalmas, pisztácia és datolya: magas káliumtartalma segít csökkenteni a vérnyomást;

-Céklalé: az érfalak ellazulását segítő étkezési nitrátokat tartalmaz, mind magas, mind alacsony vérnyomás esetében hatékony gyógymód. Én ezért iszom sok céklás zöldturmixot.

-a Fokhagyma kimondottan hatásos, szerencsére szerintem finom is, ezért nagyon sokféle formában beviheted a testedbe.Holnap elővesszük az alacsony vérnyomást.

A Zöld legyen Veled!🍃🍃🍃

Ja, és ne idegeskedj, szú-szááá

Ölelés🥰🥰🥰
Mariann

2021 május végétől, én segítek nektek a zöld turmixhoz szükséges zöld levelek rendelésében (megsúgom aktívan részt veszek a kertészeti munkákban is, a zöld leszedésében, valamint csomagolásában), és a kiszállítás lebonyolításában.
Most pedig, hogy miért is csinálom: ha még nem ismernél: 23 évet dolgoztam a megyei kórházban, láttam az "árnyoldalát" az életnek. Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne segíteni, mielőtt megtörténik a baj..tudod, mielőtt ott kötsz ki, hogy beteg vagy, legyengült, és akár magatehetetlen.. gyerekeknél ez számomra még szörnyűbb volt....imádom a gyerekeket..
Egész életemben másoknak segítettem, de sajnos csak már akkor, amikor beteg volt, amikor elérte valamilyen fájdalom, vagy szenvedés.
Most az a Célom, hogy segítsem megelőzni a bajt, hogy megmutassak egy utat, amin ha elindulsz, egészségesebb lehetsz, energikusabb, és elkerülheted a betegségek nagy részét.
Azért vagyok, hogy segítsek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük