Blog

Egy csokor petrezselyem szinte mindenbe tökéletes…

Egy tegnapi receptről eszembe jutott, hogy nem írtam még Nektek valamiről, rájössz, a következő mondatból, hogy miről?

Mindamellett, hogy rettentő egészséges (lent kifejtem, hogy miért), ritka finom illatot és ízt ad a húslevelesnek, vagy a petrezselymes, piros-paprikás újburgonyának, vagy a tavaszi salátáinknak, és a többi, jelen fel nem sorolt ételnek 😊. Na kitaláltad? Igen ez a petrezselyem.

Egy csokor petrezselyem szinte mindenbe tökéletes…(jó a tejbegrízbe nem😊 ). Ez volt az első zöldség, a répán kívül, amit gyerekkorom óta ismerek. Meg persze a karalábé.. hisz ezekkel találkoztam a vasárnapi ebédnél.. az aranyló húsleves elengedhetetlen része volt a hétvégi menünknek (meg persze a rántott hús, amit mi, csak lapos húsnak hívtunk😊 ). Én is főzöm szinte minden héten, őrizve a tradíciót, és persze mert finom. Jó én már másképp csinálom, hisz az első felfőtt habos levet leöntöm (a húsból kifőtt káros anyagok mint pl húgysav, ezen módon megszabadulunk) és tisztított vízzel teszem föl újra, majd szín tele pakolom zöldséggel, a férjem kérésére még paradicsomot is teszek bele..na meg még Úristen mennyi mindent😊

Most, amint látjátok, van kis időm nosztalgiázni, amit ki is használtam (éééés azonnal kibújik belőlem a „kisorosz”), de ígérem már rá is térek a tárgyra, jöjjön akkor a mai főszereplőnk, a Petrezselyem!

Gyógyhatásai:
Nagy mennyiségben tartalmaz A-, B- C-, E- és K-vitaminokat, vasat, kalciumot, ként, foszfort, bórt, rezet, valamint flavonoidokat −apiina, apigenin, luteolin−, illóolajat –eugenol, limonén, myristicin–, és furokumarint. A petrezselyem fokozza a vesék és a hólyag működését, eltávolítja a szervezetben felgyülemlett vizet. Vizelethajtóként segít megelőzni a húgyúti fertőzések és a vesekő megjelenését. Enyhíti a gyomorpanaszokat és az emésztési zavarokat: megszabadít a bélben pangó gázoktól, mérsékli a hányingert, ösztönzi az anyagcserét, tisztítja a májat, támogatja a szervezet méregtelenítését.
Hatásos ellenszere a fertőzéseknek, klorofiltartalma révén részt vesz a baktériumok és gombák elpusztításában. Csökkenti a magas vérnyomást, óvja az érfalakat, javítja és szabályozza a vérkeringést. Antioxidáns flavonoidjai megkötik a szervezet sejtjeinek korai öregedését, a daganatsejtek képződését és elszaporodását, valamint a gyulladásokat és többféle betegség kialakulását elősegítő szabad gyököket.

Na szóval, amikor beleteszed a turmixodba, akkor tudd, hogy egy csodaszert iszol. Hogy miért a turmixot említettem?-csak mert a főzés során, elveszíti azon tulajdonságai nagy részét, amik a leírt jótékony hatásait okozzák.

A főtt ételekkel fogyasztott petrezselyem kulináris élvezetet ad, míg a nyersen, zöldturmixba téve, egészéget. Mindkettőt szeretettel ajánlom!

A zöld legyen Veled!🍀☘️🌿🍃

Ölelés🥰🥰🥰
Mariann

2021 május végétől, én segítek nektek a zöld turmixhoz szükséges zöld levelek rendelésében (megsúgom aktívan részt veszek a kertészeti munkákban is, a zöld leszedésében, valamint csomagolásában), és a kiszállítás lebonyolításában.
Most pedig, hogy miért is csinálom: ha még nem ismernél: 23 évet dolgoztam a megyei kórházban, láttam az "árnyoldalát" az életnek. Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne segíteni, mielőtt megtörténik a baj..tudod, mielőtt ott kötsz ki, hogy beteg vagy, legyengült, és akár magatehetetlen.. gyerekeknél ez számomra még szörnyűbb volt....imádom a gyerekeket..
Egész életemben másoknak segítettem, de sajnos csak már akkor, amikor beteg volt, amikor elérte valamilyen fájdalom, vagy szenvedés.
Most az a Célom, hogy segítsem megelőzni a bajt, hogy megmutassak egy utat, amin ha elindulsz, egészségesebb lehetsz, energikusabb, és elkerülheted a betegségek nagy részét.
Azért vagyok, hogy segítsek.

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.