Blog

Mi a pak choi?

Bordáskel ’…vagy amit akartok’ 😊 (na jó nem poénkodom😊, csak valamiért eszembe jutott Shakespeare Vízkereszt vagy amit akartok c darabja 😊), más néven a pak choi, bok choi, egy Ázsiában elterjedt kerti növény, mely, a mezei mustár alfaja, és a kínai kel rokona.

Miért pont ezt a növényt választottam most a bemutatásra? teljesen egyszerű az oka, azért, mert a kertészetben gyönyörűen elkezdtek nőni, így találkozni fogtok vele a csomagotokban.

A pak choi is kiérdemelte a szuper élelmiszer címet, nem is érdemtelenül. Amellett, hogy alacsony az energiatartalma, kiemelkedő mennyiségű rost található benne. Rengeteg A-, C- és K-vitamint tartalmaz, valamint folsavat, kalciumot és tetemes mennyiségű antioxidánst is magában rejt. Ezeknek köszönhetően a rákmegelőzésben sokat segíthet.

Persze az antioxidánsok nem csak a tumorok ellen (a keresztesvirágú növények, magyarul a káposztafélék sajátossága, hogy rendkívül gazdagok olyan antioxidánsokban, amelyek segítenek megelőzni a daganatos betegségeket), hanem a ráncok ellen is hatékonyak, így bőrünk fiatalosságáért is érdemes fogyasztani. A koleszterinszintet is hatékonyan csökkenti. Fontos tulajdonsága az, hogy magas kalciumtartalma igen jól hasznosul a szervezetben, sokkal jobban, mint például a tejtermékekből nyert kalcium. Mustárolaj-tartalma révén csíraölő tulajdonságú.

Azt is érdemes tudni róla, hogy a levelének és gumójának eltérhet a vitamin- és ásványianyag-tartalma, így érdemes az egész zöldséget egyszerre megenni. Ezért a levelet a szárával együtt tedd a turmixba (de ez minden levélre igaz, amit küldök neked).

Remélem kedvet kaptál hozzá!

A zöld legyen Veled!🥬🥬🥬

Ölelés😘😘😘
Mariann

2021 május végétől, én segítek nektek a zöld turmixhoz szükséges zöld levelek rendelésében (megsúgom aktívan részt veszek a kertészeti munkákban is, a zöld leszedésében, valamint csomagolásában), és a kiszállítás lebonyolításában.
Most pedig, hogy miért is csinálom: ha még nem ismernél: 23 évet dolgoztam a megyei kórházban, láttam az "árnyoldalát" az életnek. Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne segíteni, mielőtt megtörténik a baj..tudod, mielőtt ott kötsz ki, hogy beteg vagy, legyengült, és akár magatehetetlen.. gyerekeknél ez számomra még szörnyűbb volt....imádom a gyerekeket..
Egész életemben másoknak segítettem, de sajnos csak már akkor, amikor beteg volt, amikor elérte valamilyen fájdalom, vagy szenvedés.
Most az a Célom, hogy segítsem megelőzni a bajt, hogy megmutassak egy utat, amin ha elindulsz, egészségesebb lehetsz, energikusabb, és elkerülheted a betegségek nagy részét.
Azért vagyok, hogy segítsek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük