Blog

Ne dobd ki a zöld leveleket!

Elgondolkodtatok már rajta, hogy bár pl a répa zöldje sokkal-sokkal táplálóbb, mit a gyökere, akkor vajon miért dobja ki szinte mindenki? és így vagyunk pár gyökérzöldséggel, ilyen a cékla is..messzemenően magasabbak a tápanyagértékei, mint a gumónak, mégis a kukában végzik.

Tudjátok miért? mert vagy nem tudják, hogy milyen tulajdonságokkal bírnak (ezért írkálok itt nektek mindenféléket, hogy legalább Tőlem tudjátok😊😘😅he esetleg még nem hallottatok róla) vagy csak egyszerűen kidobják, mert nem Finom…persze, magában rágcsálni nem finom (még jó, hogy nem az, hisz a bennük lévő magas tápanyagtartalom miatt keserűbbek)..én sem enném úgy meg, ezért készítek belőle zöldturmixot.

Mutatok pár érdekességet, hogy ne csak a levegőbe beszéljek:

Nézzük meg pl a céklát:
A cékla levelében:
3x annyi Vas; Magnézium; Nátrium; Réz; C-vitamin; Thiamin van, mint a gumójában
2x -ese a Kálium és B6 vitamin, fehérje-tartalma.
200x-osa az A-vitamin tartalma, míg az E-vitamin tartalma 37x-ese

Míg a Cékla gumója, a leveléhez képest:
-2x-ese a Szénhidráttartalma; 12x-ese az összesített cukortartalom, ezek miatt édes a gyökere, és finom
-duplája még a kalóriatartalma is
-8x-osa a folsav tartalma,azaz érdemes enni a cékla gumóját is.

Kérlek, ne dobd ki a zöld leveleket, legyen az fehérrépa, sárgarépa, karalábé, cékla, javítsd fel gyümölcsökkel, vízzel, rakd a turmixba, fogyaszd őket, a jobb egészség érdekében. A Leveleid változatosak legyenek, és vegyszermentesek!!

A Zöld legyen Veled!🥬🥬🥬

Ölelés🥰🥰🥰
Mariann

2021 május végétől, én segítek nektek a zöld turmixhoz szükséges zöld levelek rendelésében (megsúgom aktívan részt veszek a kertészeti munkákban is, a zöld leszedésében, valamint csomagolásában), és a kiszállítás lebonyolításában.
Most pedig, hogy miért is csinálom: ha még nem ismernél: 23 évet dolgoztam a megyei kórházban, láttam az "árnyoldalát" az életnek. Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne segíteni, mielőtt megtörténik a baj..tudod, mielőtt ott kötsz ki, hogy beteg vagy, legyengült, és akár magatehetetlen.. gyerekeknél ez számomra még szörnyűbb volt....imádom a gyerekeket..
Egész életemben másoknak segítettem, de sajnos csak már akkor, amikor beteg volt, amikor elérte valamilyen fájdalom, vagy szenvedés.
Most az a Célom, hogy segítsem megelőzni a bajt, hogy megmutassak egy utat, amin ha elindulsz, egészségesebb lehetsz, energikusabb, és elkerülheted a betegségek nagy részét.
Azért vagyok, hogy segítsek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük