Blog

Ételpárosítási szabályok

Ételpárosítási szabályok, vonatkoznak e a Zöld levekre?

A Zöld levelű növények, és a zöldségek azonos kategóriába való helytelen besorolása azt okozta, hogy a legtöbben rosszul alkalmazzák az ételpárosítás szabályait.

E zavar miatt sokan kérdezik tőlem, helyes-e összeturmixolni a gyümölcsöket a zöld levelekkel. Azt hallották ugyanis, hogy a gyümölcsöt és a zöldséget helytelen együtt fogyasztani. Valóban igaz, hogy a keményítő tartalmú zöldséget, nem célszerű együtt fogyasztani gyümölcsökkel. Az ilyen kombó ugyanis, gázosodást okozhat a belekben (megjegyzem, nekem semmi gondom eddig nem volt, ha tettem bele akkor sem, de nyilván ez egyénileg változó lehet, ezért inkább gondoltam megosztom veletek a fő szabályt).

A zöld levelű növények azonban nem tartoznak a zöldségek közé, és nincs bennük keményítő.

Valójában a zöld levelűek az egyetlen olyan ételcsoport, amelyik segít a többi étel emésztésében, azáltal, hogy serkenti az emésztő enzimek kiválasztódádást.

Így aztán a zöld levelűek bármilyen más étellel párosíthatóak!Tehát a válasz: Igen, nyugodtan turmixoljátok össze a gyümiket a zöld levelekkel, mert a zöld levelek nem azonosak a zöldségekkel!

A Zöld legyen Veled!🥬🍎🍊🥒🍋🍌

Ölelés🥰🥰😘
Mariann

2021 május végétől, én segítek nektek a zöld turmixhoz szükséges zöld levelek rendelésében (megsúgom aktívan részt veszek a kertészeti munkákban is, a zöld leszedésében, valamint csomagolásában), és a kiszállítás lebonyolításában.
Most pedig, hogy miért is csinálom: ha még nem ismernél: 23 évet dolgoztam a megyei kórházban, láttam az "árnyoldalát" az életnek. Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne segíteni, mielőtt megtörténik a baj..tudod, mielőtt ott kötsz ki, hogy beteg vagy, legyengült, és akár magatehetetlen.. gyerekeknél ez számomra még szörnyűbb volt....imádom a gyerekeket..
Egész életemben másoknak segítettem, de sajnos csak már akkor, amikor beteg volt, amikor elérte valamilyen fájdalom, vagy szenvedés.
Most az a Célom, hogy segítsem megelőzni a bajt, hogy megmutassak egy utat, amin ha elindulsz, egészségesebb lehetsz, energikusabb, és elkerülheted a betegségek nagy részét.
Azért vagyok, hogy segítsek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük