Blog

Felfázás, hólyaghurut, hólyaggyulladás

Itt a „nemszeretem” időjárás, amikor reggel hideg, nappal meleg, majd hirtelen újra hideg van. Elég követni, réteges öltözködés ide vagy oda, nem szeretek gardrób-szekrénnyel a csomagtartómban közlekedni😊

Ezzel az időjárással egyidejűleg, jönnek a felfázásos időszakok (is):

Felfázás, hólyaghurut, hólyaggyulladás: Mindhárom fogalom egyazon tünetcsoportot jelent, mely életének egy bizonyos szakaszában minden nőt elér, és ha nem jól kezelik, sajnos sokáig el is kísér.

A hólyagnyálkahártya megbetegedése – vérbővé válása – gyakori vizelési ingert okoz.

A gyakori ürítés, vizeléskor csípő vagy égő érzéssel, a vizelés végén pedig görcsös alhasi fájdalommal járhat. Ilyen esetben minden esetben bakteriális hólyaggyulladás alakul ki – szerencsés esetben az orvoshoz jutásig bő folyadékfogyasztással a tünetek csökkenthetők -, de minden esetben antibiotikum kúrára van szükség.

Gyakori kiváltó okok:

A már jelen levő baktérium minden olyan hatásra, amely alhasi vérbőséget okoz, szaporodni kezd, így gyorsan kialakuló, kínos panaszok lépnek fel. Ilyen például: a hideghatás (!!), hastánc, szex, nagyon csípős fűszeres ételek fogyasztása (ezek a vizeletben kiválasztódva fellobbanthatják a hólyaggyulladást).

Véres vizelet esetén minden esetben olyan nyálkahártya sérülés jön létre, amely a baktériumok megtelepedésének kedvez.

Minden esetben törekedni kell a baktérium kimutatására, mert a hosszú távú megelőzés csak ennek birtokában lehetséges.

Megelőzhető-e a hólyaghurut?

A bőséges folyadékfogyasztás, a réteges öltözködés, az extrém hideg kerülése, a higiénés szabályok betartása mind javíthatja esélyeinket a kórokozókkal szemben.

Enyhébb felfázásos tüneteket lehet kezelni gyógynövénnyel, teával, bő folyadékkal, de ha egy nap alatt nem múlik el, szakorvosi segítség szükséges.

Itt megemlíteném nektek az ütős teákat, amik nagyágyúk a felfázás ellen:

-Tőzegáfonya
-Medveszőlő
-Cickafark
-Borsmenta
-Kamilla

Fontos leszögezni, hogy a baktérium nem kívülről támad!

A velünk együtt élő baktérium kerül rossz helyre, és ha a szaporodásához ideális körülményeket talál, egy bizonyos csíraszám után heveny gyulladásos reakciót vált ki. Ideális körülményeket teremt a baktériumoknak a pH-érték módosulása, az alhasi vérbőség, bizonyos tápanyagok (pl. cukor).

Látjátok? itt is, mint (szinte) minden betegségnél fontos, hogy a testnek megfelelő legyen a pH-ja. Ha az meginog, a baciknak azonnal kedvező lesz a helyzet, és már támadnak is.

Épp ezért Idd a Zöldturmixot, nem csak azért mert finom, hanem mert rendben tartja a pH értékedet, és segíti a védőpajzsodat.

A Zöld legyen Veled!🍀🍀🍀

Ölelés🥰🥰🥰
Mariann

(egyes részletek:Dr. Illanitz Elemér, Dr. Rose Magánkórház )

2021 május végétől, én segítek nektek a zöld turmixhoz szükséges zöld levelek rendelésében (megsúgom aktívan részt veszek a kertészeti munkákban is, a zöld leszedésében, valamint csomagolásában), és a kiszállítás lebonyolításában.
Most pedig, hogy miért is csinálom: ha még nem ismernél: 23 évet dolgoztam a megyei kórházban, láttam az "árnyoldalát" az életnek. Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne segíteni, mielőtt megtörténik a baj..tudod, mielőtt ott kötsz ki, hogy beteg vagy, legyengült, és akár magatehetetlen.. gyerekeknél ez számomra még szörnyűbb volt....imádom a gyerekeket..
Egész életemben másoknak segítettem, de sajnos csak már akkor, amikor beteg volt, amikor elérte valamilyen fájdalom, vagy szenvedés.
Most az a Célom, hogy segítsem megelőzni a bajt, hogy megmutassak egy utat, amin ha elindulsz, egészségesebb lehetsz, energikusabb, és elkerülheted a betegségek nagy részét.
Azért vagyok, hogy segítsek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük