Blog

Az ismétlés a tudás anyja

Nektek hányszor mondták az iskolában, hogy „Az ismétlés a tudás anyja”?

Nekem (inkább nekünk..úgy általánosságban) elég sokszor, mondjuk soha nem volt velem baj az iskolákban, tanultam, mint az őrült, magamtól is, gőzöm nincs igazából miért…, de folyton a maximumra törekedtem. Rettegtem, hogy valamit nem tudok, és lebőgök a többiek előtt. Szülői értekezleten mindig azt mondták édesanyámnak, hogy bárcsak mondhatnának valami rosszat is rólam, de sajna nem. Annyira Jó voltam, hogy az már Rossz volt😂😂😂 a tanárok szemében is.

Na kicsit eltértem a tárgytól, ott tartottam, hogy mondták e nektek, hogy „Az ismétlés a tudás anyja”?

Tudjátok miért kérdezem? mert írtam már a lúgosítástól, de most azért fogom magam ismételni, mert már népbetegség a testek elsavasodása, és az ebből fakadó számtalan betegség. (A rákos sejtek is, a savas közegben érzik jól magukat.) Egyedül a zöld levelek folyamatos fogyasztásával lehet normális pH-t elérni.

Épp ezért nagyon fontosnak tartom ezt a témát, mert ez az alap, ez az Alfa és az Omega..💪💪💪

Akkor most újra nézzük meg részletesen:

Testünk sav-bázis egyensúlyát pH-egyensúlynak is szokták nevezni. Gyomrunkat kivéve, amelynek savasnak kell lennie, hogy az elfogyasztott táplálékot le tudja bontani, a testünk többi részének az optimális pH értéke 7.4 körül van.

Általánosságban tudjuk, hogy a zöldségekben-gyümölcsökben gazdag étrend segíti a lúgosítást, míg a fehérjékben, különösen az állati fehérjékben, finomított gabonákban, cukorban és finomított élelmiszerekben gazdag étrend a savasságot fokozza.

Klinikai kísérletekben bebizonyosodott, hogy a lúgos test egészségesebb, mint a savas. A megfelelő arány 70-80 % lúgosító élelmiszer és 20-30 % savasító élelmiszer. Sajnos az emberek többségénél pont fordított az arány.

A levelek, és zöld turmixok fogyasztása ideális megoldás az élelmiszerek lúgosító hatásának növelésére, mert koncentráltan vannak bennük jelen a tápanyagok, valamint a turmixolás lebontja az élelmiszereket, így könnyebben hasznosulnak szervezetünkben. A levelek és turmixok sok vizet is tartalmaznak, ami majdnem tökéletesen semleges 7-es pH értékű.

Lúgosító élelmiszerek: Zöld levelek, avokádó, paradicsom, számos gyümölcs (pl citrom, zöld citrom, grépfrút, szőlő, papaya, kiwi), zöldfűszerek, almaecet, mandula. Táplálékkiegészítőkből pl a búzafű, a chia mag, chlorella alga szintén lúgosak.

Nem véletlenül ajánlom nektek a zöld leveleket gyümivel, vízzel turmixolva, valamint a citromos vizet, a mindennapi fogyasztásra.

Savasító ételek: állati fehérjék (pl marha, birka, csirke, kagyló, kacsa), finomított gabonák, koffein, cukor, szénsavas italok, alkohol és feldolgozott élelmiszerek.Ennyit az ismétlésről, lehet száraznak tűnik, de tényeket szerettem volna közölni veletek, nem pedig személyes véleményt.

Nagyon szeretném, ha minél több ember ébredne rá arra, hogy ami vele történik, azt tudja befolyásolni!!

Kérlek vedd fontolóra, hogy teszel valamit magadért! Kezd el a zöldek fogyasztását, ne Értem, Magadért!!

A Zöld legyen Veled🍀🍀🍀

Ölelés🥰🥰
Mariann

A fotón Máriát láthatjátok, ő is issza a zöldet kb 6 éve, nem mondom meg, hogy hány éves, de meghazudtolja a korát💪💪😁😜

2021 május végétől, én segítek nektek a zöld turmixhoz szükséges zöld levelek rendelésében (megsúgom aktívan részt veszek a kertészeti munkákban is, a zöld leszedésében, valamint csomagolásában), és a kiszállítás lebonyolításában.
Most pedig, hogy miért is csinálom: ha még nem ismernél: 23 évet dolgoztam a megyei kórházban, láttam az "árnyoldalát" az életnek. Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne segíteni, mielőtt megtörténik a baj..tudod, mielőtt ott kötsz ki, hogy beteg vagy, legyengült, és akár magatehetetlen.. gyerekeknél ez számomra még szörnyűbb volt....imádom a gyerekeket..
Egész életemben másoknak segítettem, de sajnos csak már akkor, amikor beteg volt, amikor elérte valamilyen fájdalom, vagy szenvedés.
Most az a Célom, hogy segítsem megelőzni a bajt, hogy megmutassak egy utat, amin ha elindulsz, egészségesebb lehetsz, energikusabb, és elkerülheted a betegségek nagy részét.
Azért vagyok, hogy segítsek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük