Blog

Ketogén életmód

Sziasztok!

Kérdésként merült fel, így írok gyorsan pár alap dolgot, amit a ketogén életmódban élők fognak tudni használni, a zöldturmixuk elkészítésénél.

A ketogén diétában a napi szénhidrát bevitel 20 gr, ezért sok gyümölcs nem illeszthető bele, de szerencsére így is akad, amit tudunk fogyasztani.

A teljesség igénye nélkül, felsorolok párat, a szénhidrát tartalmával megadva, mert ezekkel tudtok gondolkodni, variálni a turmixotokat. A Zöld levelek, és víz mellé, az alábbi gyümölcsöket tehetitek bele (mint mondtam, a teljesség igénye nélkül, azaz ha valamit szeretsz, de nincs a listában, nyugodtan keress rá neten, hogy mennyi az annyi):

• Málna – Egy fél csésze (60 gramm) 3 gramm szénhidrátot tartalmaz.
• Szeder – Egy fél csésze (70 gramm) 4 gramm szénhidrátot tartalmaz.
• Eper – Nyolc közepes méretű (100 gramm) 6 gramm szénhidrátot tartalmaz.
• Szilva – Egy közepes méretű (65 gramm) 7 gramm szénhidrátot tartalmaz.
• Clementine – Egy közepes méretű (75 gramm) 8 gramm szénhidrátot tartalmaz.
• Kiwi – Egy közepes méretű (70 gramm) 8 gramm szénhidrátot tartalmaz.
• Cseresznye – Egy fél csésze (75 gramm ami körülbelül 12 szem) 8 gramm szénhidrátot tartalmaz.
• Áfonya – Egy fél csésze (75 gramm) 9 gramm szénhidrátot tartalmaz.
• Sárgadinnye – Egy csésze (160 gramm) 11 gramm szénhidrátot tartalmaz.
• Őszibarack – Egy közepes méretű (150 gramm) 13 gramm szénhidrátot tartalmaz

A gyümölcsökön kívül ajánlom az avokadót, és az uborkát is, azokkal is finom turmixot készíthetsz, úgy, hogy ketózisban maradsz.
A ketogén diétában használatos MCT olajat is beleteheted a turmixodba, így már egy teljes értékű szuperfoodot fogsz fogyasztani!

A Zöld legyen Veled!🌱

Ölelés 🥰
Mariann

2021 május végétől, én segítek nektek a zöld turmixhoz szükséges zöld levelek rendelésében (megsúgom aktívan részt veszek a kertészeti munkákban is, a zöld leszedésében, valamint csomagolásában), és a kiszállítás lebonyolításában.
Most pedig, hogy miért is csinálom: ha még nem ismernél: 23 évet dolgoztam a megyei kórházban, láttam az "árnyoldalát" az életnek. Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne segíteni, mielőtt megtörténik a baj..tudod, mielőtt ott kötsz ki, hogy beteg vagy, legyengült, és akár magatehetetlen.. gyerekeknél ez számomra még szörnyűbb volt....imádom a gyerekeket..
Egész életemben másoknak segítettem, de sajnos csak már akkor, amikor beteg volt, amikor elérte valamilyen fájdalom, vagy szenvedés.
Most az a Célom, hogy segítsem megelőzni a bajt, hogy megmutassak egy utat, amin ha elindulsz, egészségesebb lehetsz, energikusabb, és elkerülheted a betegségek nagy részét.
Azért vagyok, hogy segítsek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük